ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Εκεχειρία πέντε ημερών στην Υεμένη.

ekexiria-pente-imerwn-sthn-uemeni
Σε ισχύ τέθηκε η εκεχειρία πέντε ημερών για ανθρωπιστικούς λόγους στην Υεμένη, όπως δήλωσε ο ταξίαρχος Αχμέτ Ασέρι, εκπρόσωπος της συμμαχίας υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας που βομβαρδίζει τους αντάρτες Χούτι στη χώρα από τις 26 Μαρτίου.

Ο σκοπός της εκεχειρίας είναι να επιτρέψει την αποστολή φαγητού και φαρμακευτικού υλικού στη χώρα, η οποία σύμφωνα με αποστολές βοήθειας αντιμετωπίζει ανθρωπιστική καταστροφή μετά από πάνω από επτά εβδομάδες πολέμου.

Ο Εϊντριαν Έντουαρντς, της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες, είπε ότι βρίσκονταν σε ετοιμότητα αεροπλάνα στο Ντουμπάι, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με 300 τόνους ανθρωπιστικού υλικού που συμπεριλαμβάνει στρώματα, κουβέρτες και τέντες, τα οποία θα αποσταλούν αν μπει σε εφαρμογή και κρατήσει η εκεχειρία.

Παρά την επικείμενη εκεχειρία, δεν υπήρξε καμία διακοπή στις συγκρούσεις.

Ο νέος απεσταλμένος του Ο.Η.Ε. στη χώρα έφτασε ήδη στη Σαναά. Σε δηλώσεις του είπε ότι ο συνεχιζόμενος εμφύλιος δεν θα λύσει μια σύρραξη που διαπερνά εθνικές και θρησκευτικές κόκκινες γραμμές

Οι Χούτι βομβάρδισαν περιοχές στα σύνορα με την Σαουδική Αραβία στην επαρχία Τζιζάν λίγο πριν την έναρξη της εκεχειρίας δήλωσε ο Ασέρι στο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια, προσθέτοντας πως αυτό δεν του δίνει καμία διαβεβαίωση ότι οι αντάρτες έχουν πρόθεση να τηρήσουν την εκεχειρία.

Επίσης, τόνισε πως οποιαδήποτε ιρανικά πλοία πλέουν προς την Υεμένη χρειάζονται την άδεια από τις αρχές της Υεμένης ή από τη συμμαχία για να κάνουν την διαδρομή.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.