ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Σπριντ δέκα ημερών για να κλείσει η συμφωνία..

sprint-gia-na-klisei-i-sumfwnia-entos-10-imerwn
Όλα παίζονται τις επόμενες δέκα ημέρες. Σε αυτό το συμπέρασμα έχει καταλήξει τόσο η κυβέρνηση όσο και οι δανειστές μετά την τριμερή συνάντηση στην Ρίγα. 

Και οι δύο πλευρές συμφωνούν ότι θα πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες προκειμένου να επιτευχθεί άμεσα συμφωνία. Ωστόσο οι μέχρι τώρα πληροφορίες από το Brussels Group δεν είναι ενθαρρυντικές. Τα ανοιχτά μέτωπα είναι αρκετά με τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν επικίνδυνα.

Οι θεσμοί πιέζουν για αλλαγές στο ασφαλιστικό και για σημαντικές αυξήσεις στους συντελεστές του ΦΠΑ. Η κυβέρνηση τονίζει προς κάθε κατεύθυνση πως δεν πρόκειται να κάνει πίσω από τις «κόκκινες γραμμές» που έχει θέσει. Στο Μαξίμου επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία και  συνεργάτες του πρωθυπουργού  υποστηρίζουν πως υπάρχουν τα περιθώρια να έρθουν πιο κοντά οι δύο πλευρές.  

Τσίπρας: Η Ελλάδα θα επιστρέψει με συνοχή στην ανάπτυξη
Οι ίδιες πηγές κάνοντας μια πρώτη αποτίμηση των συζητήσεων στη Ρίγα, μιλούν για επαφές που είχαν ουσία με κατεύθυνση προώθησης των διαπραγματεύσεων, επιμένοντας ωστόσο ότι για να υπάρξει αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία θα πρέπει να γίνουν με ρεαλισμό βήματα από όλες τις πλευρές. Η κυβέρνηση επιθυμεί μια αμοιβαία επωφελής συμφωνία, στο πλαίσιο του ρεαλισμού και της συνευθύνης. 

Μάλιστα, κυβερνητικά στελέχη σημείωναν ότι εάν κυριαρχεί η σκληρότερη γραμμή μεταξύ των εταίρων, «προφανώς μας δυσχεραίνει». Υπογράμμιζαν επίσης ότι αυτή τη στιγμή απαιτείται να υπάρχει από όλους αντίληψη της κατάστασης και πως εάν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε με ρεαλισμό την κατάσταση, πρέπει να υπάρχει ρεαλιστική λύση για το πώς έχει διαμορφωθεί η πραγματικότητα. «Τώρα η ρεαλιστική λύση είναι μια αμοιβαία επωφελής συμφωνία», τόνισαν οι ίδιες πηγές. α επέλθει σύντομα μια αμοιβαία επωφελής συμφωνία, στο πλαίσιο του ρεαλισμού και της συνευθύνης. 

Παράλληλα, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να συγκληθεί έκτακτο Eurogroup με μοναδικό θέμα για την Ελλάδα. Στην περίπτωση όμως που δεν υπάρξει σύγκληση απόψεων.



Σκληρή διαπραγμάτευση για τον ΦΠΑ.


loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.