ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Αστυνομικός βασάνιζε μετανάστη θύμα απαγωγής για να του αποσπάσει χρήματα.

astunomikos-vazanize-metanasti-thima-apagwgis-gia-na-tou-apospasei-xrimata
Αστυφύλακας ο οποίος υπηρετεί σε αστυνομικό τμήμα της Αττικής, ηλικίας 29 ετών, συνελήφθη απο αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, με την κατηγορία ότι μαζί με συμμορία αλλοδαπών ξυλοκόπησε 44χρονο Πακιστανό, τον οποίο κρατούσαν παράνομα και τον εκβίαζαν για να τους δώσει χρηματικό ποσό.
Μαζί με τον αστυφύλακα συνελήφθη και ένας 35χρονος υπήκοος Μπαγκλαντές ενώ αναζητούνται άλλοι έξι ομοεθνείς του.
Η υπόθεση άρχισε να διερευνάται απο την Αστυνομία, μετά από καταγγελία που έκανε χτες το μεσημέρι ένας άλλος Πακιστανός, καταγγελία σύμφωνα με την οποία οι έξι Μπαγκλαντεσιανοί που αναζητούνται, απήγαγαν τον 44χρονο φίλο του για να τον αναγκάσουν να τους δώσει 18.000 ευρώ, που φέρεται ότι χρωστούσε σε τρίτο Πακιστανό.
Ως προς το ιστορικό της υπόθεσης, οι δράστες της αρπαγής μετέφεραν τον 44χρονο μετανάστη στο κατάστημα του 35χρονου υπήκοου Μπαγκλαντές στο κέντρο της Αθήνας, όπου τον κρατούσαν και τον χτυπούσαν για να τους δώσει τα χρήματα.
Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την καταγγελία, ειδοποίησαν τον 29χρονο αστυφύλακα, ο οποίος, όπως προκύπτει, ήταν συνεργάτης τους και αυτός πήγε στο κατάστημα, όπου συμμετείχε στην κακοποίηση του μετανάστη και τον απειλούσε ότι θα τον συνελάμβανε αν δεν έδινε τα χρήματα.
Μετά την καταγγελία, έγινε έφοδος της 'Αμεσης Δράσης στο κατάστημα, όπου συνελήφθη ο 35χρονος ιδιοκτήτης, λίγο δε αργότερα συνελήφθη και ο αστυφύλακας, ο οποίος οδηγήθηκε στην Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, όπου αναγνωρίστηκε από τον παθόντα.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της παράνομης κατακράτησης, απόπειρας εκβίασης και απρόκλητων σωματικών βλαβών, δικογραφία με την οποία θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.
Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο αστυφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.