ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Κουντουρά: Τα νέα πλάνα για την ανάπτυξη του τουρισμού

ta-nea-plana-gia-ton-tourismo
Την πολιτική του υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, στον άξονα του τουρισμού παρουσίασε η αναπληρώτρια υπουργός Έλενα Κουντουρά, από το βήμα του εφετινού συνεδρίου για τον τουρισμό Aegean Tourism Summit, που έλαβε χώρα στην Κω και διοργανώθηκε από το Κέντρο Αριστείας Jean Monnet του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Όπως είπε η κα Κουντουρά, η Ελλάδα διαθέτει ήδη τα προαπαιτούμενα για την προώθηση σύνθετων τουριστικών θερέτρων υψηλών υποδομών, όπως γήπεδα Γκολφ, Μαρίνες, εγκαταστάσεις Ιαματικού Τουρισμού και SPA, συνεδριακά κέντρα και παραθεριστικές κατοικίες.

Το υπουργείο συνέχισε η υπουργός, δίνει έμφαση στην Πολυθεματικότητα του Τουρισμού και στην προώθηση των Ειδικών και Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού, επιδιώκοντας την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. 

Επίσης εργάζεται ήδη, όπως υπογράμμισε, για τη διαμόρφωση νέων κανόνων και προϋποθέσεων Κατηγοριοποίησης των Ξενοδοχείων και Ενοικιαζομένων Καταλυμάτων με νέες Ποιοτικές Προδιαγραφές.

«Κεντρική μας επιδίωξη τα οικονομικά και κοινωνικά οφέλη από τον Τουρισμό να διαχέονται στην ελληνική κοινωνία, να εξασφαλίζουν νέες θέσεις εργασίας και βεβαίως να στηρίζουν την πραγματική οικονομία», δήλωσε.

Παράλληλα στάθηκε στη στρατηγική της «Γαλάζιας Ανάπτυξης», της θαλάσσιας δηλαδή χωροταξικής πολιτικής, που όπως είπε, συνδυάζει αρμονικά τον Χωρικό και Πολεοδομικό σχεδιασμό με την ολοκληρωμένη διαχείριση του Αιγιαλού και των παράκτιων ζωνών γενικότερα.

Εστιάζοντας στην Κω ανέφερε, ότι θα γίνουν προσπάθειες, να ενταχθεί το Ασκληπιείο, το σπουδαιότερο και επιβλητικότερο αρχαίο μνημείο του νησιού, στη λίστα των παγκόσμιων μνημείων κληρονομιάς της UNESCO.

Αναφερόμενος τέλος ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Αριστείας του Πανεπιστημίου της Αθήνας καθηγητής Γιάννης Βαληνάκης, στα του συνεδρίου υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια «συνάντηση κορυφής» για το Αιγαίο με την υπουργό και τους Περιφερειάρχες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης, στην οποία συζητήθηκαν οι προοπτικές του τουρισμού για το 2015.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.