ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Ράϊς:Ναι έγιναν λάθη αλλά τώρα δουλεια..


rais-eginan-lathi-alla-twra-douleiaΩς ανακριβή χαρακτήρισε, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την μετάφραση και την απόδοση της συνέντευξης που παραχώρησε η γενική διευθύντρια Κριστίν Λαγκάρντ στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Κατά την γερμανική εφημερίδα, η διευθύντρια του ΔΝΤ δήλωσε ότι «το Grexit είναι μια πιθανότητα». Ομως, ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις, που τη συνοδεύει στη Γερμανία, έστειλε γραπτή ανακοίνωση στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους, στην οποία αναφέρει ότι “οι δηλώσεις που απέδωσε στην κ. Λαγκάρντ η Frankfurter Allgemeine Zeitung δεν είναι ακριβείς, υπάρχουν λανθασμένες αναφορές».

Ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου πρόσθεσε ότι «υπήρξαν προβλήματα με την μετάφραση της εν λόγω συνέντευξης».  Στην ανακοίνωση του Ταμείου, αναφέρεται η ερώτηση της εφημερίδας και η απάντηση της κ. Λαγκάρντ:

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ως πρώην Υπουργός Οικονομικών γνωρίζετε την επιχειρηματολογία πολύ καλά. Τα ευρωπαικά κράτη βλέπουν την νομισματική ένωση να είναι σε κίνδυνο και ότι η Ελλάδα θα πρέπει να φύγει. Είναι αυτό θέμα για το ΔΝΤ, το έχετε υπόψη σας; 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ κ. ΛΑΓΚΑΡΝΤ: Η εντολή μας είναι η χρηματοπιστωτική σταθερότητα ανά την υφήλιο. Συνεπώς οποιαδήποτε αβεβαιότητα, πιθανή ευθραυστότητα ή αστάθεια, μας απασχολεί. Δεν είμαστε αφελείς και δεν νομίζουμε ότι αυτό το ενδεχόμενο θα είναι ή θα ήταν περίπατος. Είναι ένα πολύπλοκο θέμα και είναι ένα θέμα το οποίο ελπίζω ότι οι Ευρωπαίοι δεν θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουν, διότι ελπίζω ότι θα βρουν έδαφος συμφωνίας για το μέλλον της Ελλάδα εντός της ευρωζώνης. Ωστόσο, αντιλαμβάνεστε, είναι μια πιθανότητα.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.