ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Αναταραχή στο ΣΥΡΙΖΑ από τον χαρακτήρα της επικείμενης συμφωνίας..

anataraxi-sto-syriza-gia-ton-xaraktira-tis-epikimenis-sumfwnias
Την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και το προεδρείο της Κ.Ο. για την πορεία των διαπραγματεύσεων ενημέρωσε χθες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Γ. Δραγασάκης, μετά την μαραθώνια συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου. 

Οι συνεδριάσεις αυτών των οργάνων ολοκληρώθηκαν χωρίς ανακοινώσεις, εν αναμονή της απόφασης του Eurogroup. Ωστόσο, τα δύο όργανα αναμένεται να συνεδριάσουν ξανά την Τρίτη. Στη συνεδρίαση ζητήθηκε να συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που πιθανόν να γίνει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο αλλά και η κοινοβουλευτική ομάδα, ώστε να αποσαφηνιστεί και το εσωκομματικό πεδίο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνεδρίαση εκφράστηκε έντονος προβληματισμός και ανησυχία, ότι οι δανειστές επιχειρούν να επιβάλλουν στην κυβέρνηση ένα μνημονιακό πλαίσιο συμφωνίας που θα ακυρώνει τις «κόκκινες γραμμές» και τις προεκλογικές δεσμεύσεις. 

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε σε φορτισμένο κλίμα καθώς πολλά μέλη της Π.Γ υποστήριξαν, ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε αδιέξοδο και αμφιταλαντεύεται να αποδεχτεί ένα νέο μνημονιακό πλαίσιο. 

Η αντιπολιτευόμενη Αριστερή Πλατφόρμα ζήτησε ρήξη αν το τίμημα της συμφωνίας είναι η υπαναχώρηση από τις προεκλογικές δεσμεύσεις. Για τη στάση της πτέρυγας αυτής ήταν ενδεικτικές οι δηλώσεις του κ. Π. Λαφαζάνη, ο οποίος υποστήριξε πως μία «άτακτη υποχώρηση» ή μία «ταπεινωτική υποταγή» θα σήμαινε ταφόπετρα δεκαετιών για την Αριστερά και προειδοποίησε ότι «για να υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές πρέπει να είναι συμβατή με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ».

Στη συνεδρίαση, πολλά στελέχη άσκησαν κριτική στη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου και την αποδοχή της από την κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι έκτοτε, η κυβέρνηση παραμένει δέσμια των πιέσεων των δανειστών, που επιμένουν στην εφαρμογή του μνημονίου με ακόμα επαχθέστερους όρους. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση ο κ. Αλ. Μητρόπουλος εισηγήθηκε «φυγή προς τα εμπρός με δημοψήφισμα», προκειμένου η κυβέρνηση να απεγκλωβιστεί πολιτικά από το αδιέξοδο και το πρόβλημα της νομιμοποίησης, αν τελικά καταλήξει σε συμφωνία. 

Ο κ. Μητρόπουλος υποστήριξε, πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να λάβει μέτρα που θα ακυρώνουν τις εκλογές και την πρόσφατη λαϊκή εντολή. Πάντως τόσο η Γραμματεία, όσο και το προεδρείο της Κ.Ο συμφώνησαν ότι στηρίζουν την κυβέρνηση και επιμένουν στις κόκκινες γραμμές. 


real.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.