ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Διαρροή ραδιενεργού υλικού στο αεροδρόμιο του Νέου Δελχί..

diarroi-radienergou-ulikou-sto-aerodromio-tou-neou-delxi
Ραδιενεργό υλικό διέρρευσε σήμερα από ιατρικό φορτίο το οποίο μετέφερε αεροσκάφος στο διεθνές αεροδρόμιο της ινδικής πρωτεύουσας Indira Gandhi, αλλά το ατύχημα τέθηκε υπό έλεγχο και δεν διατρέχουν κίνδυνο οι επιβάτες, ανακοίνωσαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι και οι αρχές του αεροδρομίου.

Η διαρροή εντοπίστηκε στον χώρο διαχείρισης φορτίων και η ουσία που διέρρευσε ήταν ιωδιούχο νάτριο--ένα ραδιενεργό υγρό που χρησιμοποιείται στην πυρηνική ιατρική για τη θεραπεία του υπερθυρεοειδισµού και των καρκίνων του θυρεοειδούς--και είχε μεταφερθεί με εισερχόμενη πτήση επιβατικού αεροσκάφους της Turkish Airlines.

Το ιωδιούχο νάτριο εκπέμπει ραδιενέργεια και πρέπει να γίνεται προσεκτικός χειρισμός του ώστε να μειώνεται ο κίνδυνος για έκθεση σε αυτό των εργαζομένων στον τομέα υγείας και των ασθενών.

"Η περιοχή αυτή είναι πολύ μακριά από τους τερματικούς σταθμούς και δεν υπάρχει απολύτως κανένας κίνδυνος έκθεσης των επιβατών", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Delhi International Airport Ltd, η διαχειρίστρια εταιρεία του αεροδρομίου.

"Η αναφερθείσα περιοχή αποκλείστηκε από την προκαταρκτική αξιολόγηση...το υλικό χαρακτηρίστηκε χαμηλής ραδιενεργού δράσης".

Το σημείο του ατυχήματος αποκλείστηκε από μία ομάδα άμεσης επέμβασης, η οποία περιελάμβανε εκπροσώπους της Εθνικής Δύναμης Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών της Ινδίας και αξιωματούχους της Ρυθμιστικής Αρχής Ατομικής Ενέργειας (AERB).

"Είναι μία τοπικά εντοπισμένη διαρροή", δήλωσε τηλεφωνικώς στο Reuters ο αντιπρόεδρος της AERB Ρ.Μπατατσάρια.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ραζνάθ Σιχ, ο οποίος όταν σημειώθηκε η διαρροή έδινε συνέντευξη Τύπου, δήλωσε ότι έσπευσαν άμεσα επί τόπου ειδικοί σε θέματα ατομικής ενέργειας.

"Λαμβάνουμε τακτική ενημέρωση για την κατάσταση στο αεροδρόμιο. Η διαρροή αυτή βρίσκεται υπό έλεγχο αλλά κάνουμε τα πάντα για να ελέγξουμε όλες τις πιθανότητες σχετικά με τη διαρροή", είπε ο υπουργός.

Η αεροπορική εταιρεία Turkish Airlines δεν έχει ακόμη προβεί σε σχόλιο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.


real.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.