ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Δήμαρχοι Λευκωσίας: Ζητούν άνοιγμα οδοφραγμάτων εντός των τειχών..

dimarxoi-leukwsias-zitoun-anoigma-odofragmatwn-entos-twn-toixwn
Τη στήριξη του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας για άνοιγμα όλων των οδοφραγμάτων για πεζούς στην εντός των τειχών πόλη της Λευκωσίας και ενός ακόμη οδοφράγματος οχημάτων, ζήτησε ο Δήμαρχος της πρωτεύουσας σε επιστολή που παρέδωσε στο Νίκο Αναστασιάδη.
Ανακοίνωση του Δήμου Λευκωσίας αναφέρει ότι κατά την περιδιάβαση των δυο ηγετών στην εντός των τειχών πόλη της Λευκωσίας, ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης παρέδωσε στον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη επιστολή με την οποία ζητεί τη στήριξή του για άνοιγμα όλων των οδοφραγμάτων για πεζούς στην εντός των τειχών Λευκωσία κι ενός ακόμη οδοφράγματος οχημάτων στην ανατολική πλευρά της πόλης.
Την ίδια επιστολή παρέδωσε και ο δήμαρχος της κατεχόμενης Λευκωσίας κ. Χαρμαντζί, στον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.
Στην επιστολή αναφέρεται ότι τους τελευταίους δέκα μήνες "είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με τον κ. Χαρμαντζί διάφορες προτεραιότητες για τη Λευκωσία και να καταρτίσουμε μιαν κοινή ατζέντα" και προστίθεται ότι "θεωρούμε ότι το άνοιγμα όλων των οδοφραγμάτων μπορεί να συμβάλει θετικά και εποικοδομητικά στη συνεργασία μεταξύ των πολιτών και θα ενισχύσει τις κοινές μας προσπάθειες για οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική αναζωογόνηση της πόλης μας".
"Ψηλά σ’ αυτή την ατζέντα βρίσκεται το άνοιγμα της Πύλης Πάφου. Η συγκεκριμένη περιοχή είναι πολύ ιδιαίτερη και σημαντική, αφού εκεί συνυπάρχουν πέντε θρησκευτικές κοινότητες της Κύπρου. Αν αναπτυχθεί σωστά, μπορεί να αποτελέσει ένα μικρόκοσμο πολυπολιτισμικότητας και συνύπαρξης των πιστών", προστίθεται.
Στην επιστολή αναφέρεται ότι "η περιοχή παραπέμπει σε ένα συμβολικό άξονα αυτού που κάποιος θα μπορούσε να χαρακτηρίσει ως «Θρησκευτικό Περίπατο». Το άνοιγμα του οδοφράγματος της Πύλης Πάφου θα προσδώσει νέες ευκαιρίες στην πόλη μας και θα προσφέρει σε όλους τους πιστούς εύκολη πρόσβαση στους χώρους λατρείας τους, αποδεικνύοντας έμπρακτα το σεβασμό μας προς το συγκεκριμένο βασικό ανθρώπινο δικαίωμα".
"Έχουμε εμπνευστεί από τα αποτελέσματα της Θρησκευτικής Παρακολούθησης της διαδικασίας ειρήνης στην Κύπρο που διεξάγεται υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Σουηδίας και τις κοινές προσπάθειες των θρησκευτικών ηγετών της Κύπρου στο διάλογο για την ειρήνη.
Οι προσπάθειες αυτές, οι οποίες βασίζονται στον αλληλοσεβασμό, στις αρχές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη θρησκευτική ελευθερία, στοχεύουν στη δημιουργία ατμόσφαιρας εμπιστοσύνης και σιγουριάς ανάμεσα στις διάφορες θρησκευτικές κοινότητες, εκτίμησης και σεβασμού για τους θρησκευτικούς χώρους και τις πεποιθήσεις όλων των θρησκευτικών κοινοτήτων στην Κύπρο", αναφέρεται στην επιστολή.
Επιπρόσθετα, σημειώνεται ότι "θεωρούμε πολύ σημαντικό το γεγονός ότι σε αυτή μας την προσπάθεια έχουμε την αμέριστη στήριξη των πέντε θρησκευτικών ηγετών της Κύπρου, του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β' της Εκκλησίας της Κύπρου, του Μουφτή της Κύπρου Talip Atalay, του Αρχιεπισκόπου Αρμενίων Nareg Alemezian, του Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών Joseph Soueif και του Βικάριου της Λατινικής Καθολικής Εκκλησίας George Kraj".
Καταλήγοντας, αναφέρεται ότι ο Δήμος Λευκωσίας πιστεύει ότι η Λευκωσία μπορεί να συμβάλει καταλυτικά και να αποτελέσει το παράδειγμα υλοποίησης του κοινού οράματος για μιαν Κύπρο της συνεργασίας, της ειρηνικής συνύπαρξης και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Πηγή: ΚΥΠΕ/ΑΠΕ
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.