ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Σαμαράς: Δεν δίνουμε λευκή επιταγή..

samaras-den-dinoume-leuki-epitagi
Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

Τις δικές της «κόκκινες γραμμές» θέτει η ΝΔ στην περίπτωση που η κυβέρνηση προχωρήσει σε «φοροεπιδρομή» προκειμένου να πετύχει συμφωνία με τους εταίρους.

«Θα δούμε τη συμφωνία εάν κι όταν υπάρξει. Δεν κρίνουμε μόνο από διαρροές. Και προφανώς, ούτε λευκή επιταγή δίνουμε» τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ, διευκρινίζοντας πως δεν μπορεί να ψηφίσει μέτρα που θα οδηγήσουν την χώρα ακόμα πιο βαθιά στην ύφεση.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η ΝΔ αναμένεται να στηρίξει τις μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά και το συνταξιοδοτικό καθώς, όπως υποστηρίζουν, τα όσα έχουν δει μέχρι στιγμής το φως της δημοσιότητας κινούνται πάνω στους ίδιους άξονες στους οποίους συζητούσε η προηγούμενη κυβέρνηση με τους εταίρους.

Η ΝΔ λέει «ναι» και στην περικοπή των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και στην ενοποίηση των ταμείων. Τα «όχι» τα κρατούν για τους φόρους. Οπως τονίζουν συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά θα καταψηφίσουν μια ενδεχόμενη αύξηση της έκτακτης εισφοράς, την επιβολή φόρου πολυτελείας στα αυτοκίνητα, ενώ μένει να αποφασίσουν για το ΦΠΑ, αν υπάρχει στο πακέτο των μέτρων. Οπως λένε αν ο ανώτατος συντελεστής είναι έως το 16% θα το ψηφίσουν αφού το ισοζύγιο είναι θετικό για τους πολίτες. Αν είναι παραπάνω θα αρνηθούν.

Η εκτίμηση που επικρατεί στην Συγγρού είναι ότι ο πρωθυπουργός επέλεξε την εύκολη λύση, που είναι η αύξηση των φόρων και όχι την μείωση των δαπανών, η οποία θα τον έφερνε αντιμέτωπο με το ίδιο του το κόμμα. Ωστόσο, το γεγονός ότι δεν υπάρχει ακόμα ξεκάθαρη εικόνα κάνει τον ίδιο αλλά και τους συνεργάτες του να κρατούν χαμηλούς τόνους.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει, δυστυχώς, πολιτική. Μόνο τους «πελάτες» του προσπαθεί να τακτοποιήσει. Μεταρρυθμίσεις σημαντικές που γίνανε τις καταστρέφει, φαίνεται ότι ετοιμάζει φορο-καταιγίδα», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά την ομιλία του στην περιφερειακή συνδιάσκεψη στην Ξάνθη.

Σε εκλογική ετοιμότητα η ΝΔ 

Στην αξιωματική αντιπολίτευση εκτιμούν πως η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε δημοψήφισμα αλλά σε εκλογικό αιφνιδιασμό μέσα στο καλοκαίρι ακόμα και στο ενδεχόμενο που υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους, καθώς δύσκολα θα μπορέσουν να περάσουν τα μέτρα από την Βουλή. Ο Αντώνης Σαμαράς έχει ζητήσει απ’ όλους τους συνεργάτες του να βρίσκονται σε ετοιμότητα και αυτό ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες και από τα μέλη της διοικούσας επιτροπής της Θεσσαλονίκης στην κλειστή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε.

«Δεν τους σώζει ούτε δημοψήφισμα ούτε εκλογές. Απλά η χώρα θα βυθιστεί ακόμα πιο βαθιά και θα πολωθεί ακόμα πιο επικίνδυνα. Για να κληθεί μετά να πληρώσει ακόμα μεγαλύτερο λογαριασμό. Δημοψήφισμα ή εκλογές σημαίνει ότι παραδέχονται μόνοι τους πια, πως είπαν ψέματα στον κόσμο, ότι του ζήτησαν εντολή να κάνουν πράγματα που δεν μπορούν ή που δεν γίνονται ή που είναι επικίνδυνα», τόνισε στην ομιλία του στην Ξάνθη ο πρόεδρος της ΝΔ.

Παρά το γεγονός ότι ο Αντώνης Σαμαράς είναι κατηγορηματικά αντίθετος με την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, καθώς θεωρεί πως θα ήταν η «ταφόπλακα» για την οικονομία, ο ίδιος πιστεύει ότι τελικά δεν θα αποφευχθούν λόγω των σοβαρών εσωκομματικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση και θέτουν ουσιαστικά υπό ομηρία τον πρωθυπουργό.

real.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.