ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Ελληνικές συμμετοχές στον παγκόσμιο διαγωνισμό της Microsoft..

ellinikes-sumetoxes-ston-pagkosmio-diagwnismo-tispmicrosoft
Δύο Ελληνίδες, η τρικαλινή Νεφέλη Στεφοπούλου και η Αναστασία Σιάπκα, περιλαμβάνονται στους 30 φιναλίστ του παγκόσμιου διαγωνισμού που διοργανώνει η Microsoft, YouthSparkChallengeForChange. Είναι η πρώτη φορά που η χώρα μας διακρίνεται στον παγκόσμιο αυτό διαγωνισμό με δύο υποψήφιες.

Στο YouthSparkChallengeForChange συμμετείχαν χιλιάδες μαθητές, φοιτητές και απόφοιτοι από όλο τον κόσμο, οι οποίοι κλήθηκαν να καταθέσουν τις ιδέες τους σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να φέρουν θετική αλλαγή τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η ψηφοφορία για την ανάδειξη των 10 μεγάλων νικητών είναι ανοιχτή στο κοινό και θα ολοκληρωθεί την 14η Μαΐου 2015.

Η Νεφέλη Στεφοπούλου, από τα Τρίκαλα, ξεχώρισε με το Project L.I.N., στόχος του οποίου είναι η επίλυση του προβλήματος της μόλυνσης του νερού, το οποίο αντιμετωπίζει πλήθος σχολείων στην Κένυα. Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, συγκεντρώθηκαν δωρεές και εγκαταστάθηκαν φίλτρα νερού σε δύο σχολεία, παρέχοντας πόσιμο νερό σε τουλάχιστον 500 μαθητές.

Από την πλευρά της, η Αναστασία Σιάπκα από το Κιλκίς, διακρίθηκε για το εγχείρημά της «CodeItLikeAGirl». Πρόκειται για μια κοινωνική επιχείρηση η οποία διοργανώνει εργαστήρια για την εξοικείωση των γυναικών με τον προγραμματισμό, με σκοπό να αποκτήσουν πολύτιμες τεχνολογικές γνώσεις και δεξιότητες αλλά και να γεφυρώσουν το χάσμα εκπροσώπησής τους στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

thessalianews.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.