ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Βαρουφάκης: Έχουμε Plan B και Plan C για τον ΦΠΑ.

varoufakis-exoume-plan-b-kai-plan-c-gia-ton-fpa
«Είμαστε ιδιαίτερα ευλύγιστοι αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις που γίνονται στο Brussels Group σχετικά με το ΦΠΑ. Έχουμε και plan B και plan C τα οποία είναι και λελογισμένα», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕΑ.

«Η πρόταση σχετικά με το ΦΠΑ που καταθέσαμε είναι εξόχως υπεύθυνη, αναπτυξιακή, καταπολεμά τη γραφειοκρατία και δίνει την ευκαιρία στις επιχειρήσεις και το δημόσιο να οραματίζονται ένα καλύτερο μέλλον», είπε ο κ. Βαρουφάκης. 

«Οι θεσμοί μας λένε εδώ και χρόνια ότι είναι σημαντικό να μειωθεί ο αριθμός των φορολογικών συντελεστών του ΦΠΑ. Οι αντιδράσεις ήταν θετικές. Μακάρι να μπορούσαμε ψυχρά, τεχνοκρατικά και εμπειρικά να προχωρήσουμε σε συμφωνία».

Υπάρχουν πολιτικές διαστάσεις που εμποδίζουν την τεχνοκρατική αυτή διευθέτηση, είπε ο υπουργός. Ο κ. Βαρουφάκης επισήμανε ότι δεν υπάρχει κάτι που να θέλουμε πιο πολύ από το να κλείσουμε μια συμφωνία και να λειτουργήσουμε ως κανονική χώρα.

H συμφωνία με τους εταίρους μας θα πρέπει να έχει κλείσει την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει ένα πλέγμα μεταρρυθμιστικών νομοσχεδίων για την βάση του κλεισίματος του προηγούμενου προγράμματος και ένα πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει το νέο αναπτυξιακό συμβόλαιο για την Ελλάδα, είπε ο υπουργός.

Ερωτηθείς σχετικά με την συμμετοχή ή μη του ΔΝΤ, ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι δεν έχουμε ιδεολογικό θέμα για την συμμετοχή του ΔΝΤ. Εάν το επιθυμεί το συζητάμε, αλλά θεωρώ ότι δεν το επιθυμεί το ίδιο, και είναι καλύτερο να υπάρχει μια συμβολαιακή σχέση μεταξύ Ελλάδος και ΕΕ (με συμμετοχή και οργανισμών όπως η Παγκόσμια Τράπεζα), είπε ο κ. Βαρουφάκης.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.