ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Bild: «Ακόμη μία άχρηστη Σύνοδος Κορυφής»

bild-akoma-miaaxristi-sunodo-korufis
Έπειτα από δύο ώρες η συνάντηση Μέρκελ, Ολάντ και Τσίπρα ολοκληρώθηκε χωρίς αποτέλεσμα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Bild η οποία χαρακτηρίζει «άχρηστη» τη Σύνοδο Κορυφής.

Μάλιστα στο άρθρο επισημαίνεται πως η Ελλάδα και το δράμα του χρέους της είναι το μόνιμο θέμα στις συναντήσεις των ηγετών της ΕΕ. Το συγκεκριμένο θέμα κυριάρχησε στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρώπης, στη Σύνοδο ΕΕ - Ανατολής, στη Σύνοδο της G7 αλλά και στη χθεσινή Συνάντηση Κορυφής της ΕΕ με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής στις Βρυξέλλες.

«Αποτελέσματα; Μέχρι στιγμής κανένα!», αναφέρει η Bild, επισημαίνοντας πως δεν συνέβη απολύτως κάτι μετά την πολύωρη συνάντηση Μέρκελ, Ολάντ και Τσίπρα. «Άχρηση Σύνοδος Κορυφής», τονίζει με έμφαση η γερμανική εφημερίδα και δικαιολογεί τον τίτλο της αναφέροντας πως ο κ. Τσίπρας είχε αναπτύξει στο παρελθόν ένα ενδιαφέρον για συμβιβαστική λύση σε κάθε Σύνοδο Κορυφής.

Ειδικότερα, η Bild αναφέρει πως στην Εαρινή Σύνοδο Κορυφής στις 19 Μαρτίου ο κ. Τσίπρας μιλούσε με την Α. Μέρκελ, τον Φρ. Ολάντ και τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην οποία συμφώνησαν να επιταχύνουν τις εργασίες. Τρεις μήνες αργότερα οι ηγέτες της ΕΕ προειδοποιούν ακόμη πως «ο χρόνος εξαντλείται»...

Τον Απρίλιο στη Σύνοδο Κορυφής ο κ. Τσίπρας ξανασυναντήθηκε με την κ. Μέρκελ και συμφώνησαν πως θα μπορούσε να υπάρξει συμφωνία έως το τέλος Απριλίου.

Στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής στις 21 Μαΐου ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε και πάλι με την κ. Μέρκελ και τον κ. Ολάντ και έπειτα από δύο ώρες συζητήσεων η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε πως: «Υπάρχουν ακόμη πολλά να κάνουμε».

Στην τωρινή Σύνοδο Κορυφής ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε και πάλι με την κ. Μέρκελ και τον κ. Ολάντ και έπειτα από 2 ώρες συνομιλιών τα αποτελέσματα ήταν πενιχρά μέσα σε μια «εποικοδομητική ατμόσφαιρα». Παράλληλα, συμφώνησαν να ενταθούν οι συνομιλίες μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών.


«Σκουπίδια» η πιστοληπτική κατάσταση στην Ελλάδα

Ο οργανισμός αξιολόγησης των ΗΠΑ η Standard & Poor 's (S&P) υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα στην Ελλάδα περαιτέρω, μειώνοντάς την κατά μία βαθμίδα στο επίπεδο «junk "CCC"».

Το επίπεδο αυτό διαθέτει μια χώρα η οποία πλησιάζει στο επίπεδο της αφερεγγυότητας, αναφέρει η Bild.

Ο οργανισμός αξιολόγησης επέστησε την προσοχή του στο γεγονός ότι η Ελλάδα έχει αναδιαμορφώσει την αποπληρωμή των δανείων προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) προς το τέλος του μήνα.

ΠΗΓΗ: enikonomia.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.