ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Κυπριακό: Έναρξη διασταυρούμενης διαπραγμάτευσης στη νέα συνάντηση των ηγετών

kupros-300x190
Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί αναμένεται να ξεκινήσουν αύριο, Δευτέρα, τις ουσιαστικές διαπραγματεύσεις επί τριών κεφαλαίων του Κυπριακού, στο πλαίσιο της νέας συνάντησης που θα έχουν το πρωί στην προστατευμένη από τα Ηνωμένα Έθνη περιοχή του αεροδρομίου Λευκωσίας. 

Όπως πληροφορείται το Κυπριακό Πρακτορείο, ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Έσπεν Μπαρθ Έιντε φτάνει στην Κύπρο σήμερα αργά το απόγευμα για να συμμετάσχει στη συνάντηση, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση των ΗΕ, θα παραμείνει στο νησί μέχρι την Πέμπτη, 2 Ιουλίου. 

Ο κ. Έιντε θα προεδρεύσει συναντήσεων των δυο διαπραγματευτών, Ανδρέα Μαυρογιάννη και Οζντίλ Ναμί, που θα πραγματοποιηθούν μετά τη συνάντηση των ηγετών, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση. Ερωτηθείς χθες από το Κυπριακό Πρακτορείο για τη συνάντηση των ηγετών, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης είπε ότι αναμένεται να αρχίσει η ουσιαστική διασταυρούμενη διαπραγμάτευση επί των τριών κεφαλαίων της διακυβέρνησης, του περιουσιακού και των κριτηρίων του εδαφικού. 

Την περασμένη Παρασκευή, οι διαπραγματευτές των δύο πλευρών ολοκλήρωσαν τη συζήτηση προετοιμασίας σειράς θεμάτων ουσίας, τα οποία θα τεθούν στο τραπέζι κατά την τέταρτη συνάντηση των δύο ηγετών, τη Δευτέρα, σύμφωνα με την εντολή που οι ίδιοι οι ηγέτες είχαν δώσει στις 17 Ιουνίου. Η συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Μουσταφά Ακιντζί αναμένεται να ξεκινήσει στις 9.00 το πρωί. Στη συνάντηση αναμένεται να παραστεί και η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Λίζα Μπατενχάιμ. 

Πηγή: ΚΥΠΕ
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.