ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Στοιχεία συμβάσεων εξοπλιστικών προγραμμάτων στην επιτροπή για το χρέος.

stoixeia-sumbasew-exoplistikwn-programmatwn-stin-epitropi-gia-to-xreos
Πληροφορίες για συμβάσεις εξοπλιστικών συστημάτων που συνδέονται άμεσα με τη διόγκωση του δημόσιου χρέους και με φαινόμενα διαφθοράς και θα εξεταστούν στον λογιστικό έλεγχο του χρέους, έλαβε χθες (16/6) από την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, παρουσία της Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση

Με το πέρας της συνάντησης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, αφού ευχαρίστησε τον Πάνο Καμμένο, για την υποδοχή και τη συνεργασία του ΥΕΘΑ με τα μέλη της Επιτροπής, δήλωσε:

«Ήταν μια επίσημη επίσκεψη της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, η οποία θα ξεκινήσει τη δημοσιοποίηση των προκαταρκτικών της συμπερασμάτων, αύριο. Ταυτόχρονα με την διαδικασία οριστικοποίησης αυτών των πρώτων συμπερασμάτων, εξακολουθεί να συλλέγει στοιχεία για τον Λογιστικό Έλεγχο και την πλήρη αποκωδικοποίηση του χρέους.

Με πολλή χαρά, διαπιστώσαμε ότι τηρείται η αρχική δέσμευση του κ. Υπουργού Εθνικής Άμυνας, ότι θα έχει ανοιχτή την πόρτα του Υπουργείου και ότι θα παράσχει στην Επιτροπή όλα εκείνα τα στοιχεία που χρειάζονται προκειμένου να εξειδικευτεί ο λογιστικός έλεγχος, ειδικά των συμβάσεων διαφθοράς που συνδέονται με εξοπλιστικά προγράμματα, από τα οποία αφενός μεν εισπράχθηκαν τεράστια ποσά μιζών, αφετέρου επιβαρύνθηκε το Δημόσιο με υπέρογκα τιμήματα, αναντίστοιχα των προϊόντων και εκ τρίτου διογκώθηκε και εκτινάχθηκε το δημόσιο χρέος.
 
Όλα αυτά τα στοιχεία, ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα μας τα παράσχει και ήδη κατά τη σημερινή μας συνάντηση, μας έδωσε πολύτιμα στοιχεία και λεπτομέρειες σε σχέση με μια εν εξελίξει έρευνα που διεξάγεται στο Υπουργείο.

Με ανυπομονησία αναμένουμε την ολοκλήρωση αυτού του ελέγχου από πλευράς του Υπουργείου προκειμένου και η Επιτροπή να μπορέσει να αξιοποιήσει τα αποτελέσματά της. 

Είναι μια διαδικασία ογκώδους έργου, αλλά ταυτόχρονα, είναι μια διαδικασία στην υπηρεσία του κεφαλαιώδους και θεμελιώδους δικαιώματος των πολιτών και των λαών, της ελληνικής κοινωνίας και του ελληνικού λαού, να γνωρίζει την πλήρη αλήθεια σχετικά με το ποιοι μας θυματοποίησαν, ποιοι μας έφεραν ως εδώ και πώς, μέσα από ποιες συμβάσεις μίζας και διαπλοκής, μέσα από ποιες υπόγειες διαδρομές διαφθοράς και ιδιοτελούς διαχείρισης εκείνων που βρίσκονται δημόσια».

Τα πρώτα αποτελέσματα της Επιτροπής Χρέους

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Καμμένος «ευχαρίστησε ιδιαίτερα την Πρόεδρο της Βουλής και τα μέλη της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, τον κ. Toussaint και τα μέλη απ' όλες τις χώρες του κόσμου, που βρέθηκαν σήμερα εδώ, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Είναι αλήθεια ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας χρησιμοποιήθηκε το 2009 για τη διόγκωση των στατιστικών στοιχείων και την είσοδο της χώρας στο μηχανισμό στήριξης. Ήδη, με μία Επιτροπή που εργάστηκε για λίγες ημέρες, υπό την επίβλεψη της κ. Ζωής Γεωργαντά –η οποία είχε καταγγείλει την παραποίηση των στατιστικών στοιχείων- σε τρεις μόνο συμβάσεις που προλάβαμε και ελέγξαμε βρέθηκε ότι το δημόσιο χρέος, το 2009, παράνομα και κατά παράβαση των όρων της Eurostat, διογκώθηκε κατά 3,1 δισεκατομμύρια ευρώ, προκειμένου η Ελλάδα να οδηγηθεί στο μηχανισμό στήριξης, προκειμένου η Ελλάδα να μπει στην εποχή των μνημονίων, προκειμένου να εξαθλιωθεί ο ελληνικός λαός.

Η έρευνα συνεχίζεται. Θέλω να σας πω ότι τα οικονομικά στοιχεία πηγαίνουν προς την Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, τα ποινικά στοιχεία πηγαίνουν προς την ελληνική Δικαιοσύνη. Βεβαίως, δεν θα μείνουμε μόνο στην τιμωρία εκείνων οι οποίοι χρησιμοποίησαν το ενδιαφέρον του ελληνικού λαού για την προστασία της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής κυριαρχίας, αλλά θα πάμε και στην αποζημίωση της χώρας.

Θέλω, επίσης, να πω ότι ανέφερα στην Επιτροπή και στην Πρόεδρο ότι είναι τεράστιο το θέμα των εξοπλισμών όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για τις άλλες προμηθεύτριες χώρες. 

ΤΑ ΠΡΏΤΑ ΑΠΟΤΕΛΈΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΉΣ ΧΡΈΟΥΣ..

Η διαφθορά είναι σαν το ταγκό, χρειάζεται πάντα δύο. Και εδώ βλέπουμε ότι υπήρξαν συμβάσεις για τις οποίες δεν υπάρχουν καν τιμολόγια, υπάρχουν συμβάσεις στις οποίες οι διαφθορείς είναι υπό την προστασία των κρατών που σήμερα θέλουν ως δανειστές να ελέγχουν την Ελλάδα για διαφθορά, υπάρχουν τεράστια ποσά τα οποία διακινήθηκαν προς τον Τύπο, προς συγκεκριμένη μερίδα του Τύπου, που χρησιμοποιείται σήμερα ως μέσον για να χτυπηθεί η σημερινή Κυβέρνηση, αλλά και η προσπάθεια που γίνεται παγκοσμίως να αποκαλυφθούν οι μηχανισμοί οι οποίοι οδηγούν τους λαούς στην απώλεια της εθνικής κυριαρχίας. Θα συνεχίσουμε το έργο στην Επιτροπή.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα, ακόμα μια φορά, τους ξένους φίλους της Ελλάδας, από τους οποίους ζήτησα να μην εγκαταλείψουν αυτή την τεράστια προσπάθεια που δεν είναι μόνο προς όφελος της Δημοκρατίας και των Ελλήνων, αλλά προς όφελος της Δημοκρατίας στο σύνολο της Ευρώπης και του κόσμου».


real.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.