ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

ΔΝΤ: Μεγάλες αποστάσεις σε ασφαλιστικό, ΦΠΑ και πλεόνασμα..

megales-apostaseis-se-asfalistiko-FPA-kai-pleonasma
Ουάσιγκτον, του Θανάση Τσίτσα 
Συγκρουσιακό κλίμα και μεγάλες αποκλίσεις στις θέσεις του Ταμείου με την Ελλάδα ανέδειξε ο εκπρόσωπος του, Τζέρι Ράις τονίζοντας τις μεγάλες διαφορές που υπάρχουν ακόμα σε ασφαλιστικό, ΦΠΑ και πρωτογενή πλεονάσματα.

Το ΔΝΤ εξέφρασε σήμερα ανοιχτά την δυσφορία του για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την γνωστοποίηση της αποχώρησης των τεχνικών κλιμάκιων του Ταμείου από τις συζητήσεις στις Βρυξέλλες και την επιστροφή τους στην Ουάσινγκτον όσο η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί να συζητάει σε πολιτικό επίπεδο.

”Δεν είμαστε πολιτικός θεσμός” είπε χαρακτηριστικά ο Τζέρι Ράις, υπογραμμίζοντας ότι "η ελληνική κυβέρνηση ψάχνει να βρει λύσεις σε πολιτικό επίπεδο. 

Οι τεχνικές συζητήσεις έχουν σταματήσει και η τεχνική ομάδα του ΔΝΤ έχει επιστρέψει στην Ουάσιγκτον από τις Βρυξέλλες.

Ο Τζέρι Ράις απέφυγε να τοποθετηθεί αν το ΔΝΤ είναι “εξοργισμένο” με τους Ευρωπαίου και το αν έχουν μεταξύ τους διαφορές οι θεσμό.

Χρησιμοποιώντας όμως μια ασυνήθιστα σκληρή φρασεολόγια ανέφερε 
ότι "εμείς δεν φεύγουμε ποτέ από το τραπέζι" και ότι "παραμένουμε στενά συνδεδεμένοι" με το θέμα της Ελλάδας όμως μία συμφωνία που θα έχει την έγκριση του ΔΝΤ είναι πολύ μακριά καθώς υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ Ταμείου και της ελληνικής κυβέρνησης σε πολλά θέματα και δεν υπάρχει πρόοδος στο να περιορισθούν αυτές οι διαφορές”. 

Ο εκπρόσωπος τύπου του Ταμείου κράτησε σκληρή στάση στα θέματα όπου υπάρχουν οι διαφορές με την Ελλάδα. Χαρακτήρισε “μη βιώσιμο” το ασφαλιστικό σύστημα της Ελλάδας καθώς λαμβάνει επιχορήγηση ίση με το 10% του ΑΕΠ της χώρας. 

“Η μέση σύνταξη στην Ελλάδα είναι η ίδια με την Γερμανία και ότι ο μέσος συνταξιούχος στην Ελλάδα συνταξιοδοτείται 6 χρόνια πριν από τον Γερμανό” είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τον ΦΠΑ, ο κ.Ράις, υποστήριξε ότι η Ελλάδα έχει τα μεγαλύτερα προβλήματα στην είσπραξη του ΦΠΑ στην Ευρώπη κάτι που απέδωσε στην πολυπλοκότητα του συστήματος. 

Τέλος στο θέμα της χρηματοδότησης της Ελλάδας είπε ότι "όσο πιο πολύ απέχουν οι στόχοι από τα όσα έχουν συμφωνηθεί, τόσο μεγαλύτερη ανάγκη για χρηματοδότηση και για ελάφρυνση χρέους".



Όπως έγινε γνωστό η επικεφαλής του ΔΝΤ,Κριστίν Λαγκάρντ, θα μεταβεί την επόμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες για να παραστεί στην συνεδρίαση του Eurogroup.



real.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.