ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Στην Αλεξανδρούπολη Μια ξεχωριστή πρωτοβουλία.

mia-xexwristi-prwtoboulia-stin-alexandroupili
Άτομα χωρίς προβλήματα όρασης παρακολουθούν τους κύκλους μαθημάτων γραφής Braille που θα πραγματοποιηθούν για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στην Αλεξανδρούπολη, από τον πανελλήνιο σύλλογο τυφλών.

«Δυστυχώς υπάρχουν πάρα πολλοί με προβλήματα όρασης που είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους και η συντριπτική πλειοψηφία δεν γνωρίζει τον κώδικα Braille. Η ένταξη των ατόμων με τυφλότητα στην κοινωνία και βέβαια στα σχολεία, η κινητοποίηση των γονέων να βγάλουν τα άτομα αυτά από το σπίτι, είναι η πρωταρχική μέριμνά μας».
 
Αυτό λέει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο αντιπρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Θράκης, Σταύρος Κουδουμάκης μ’ ένα ανεπαίσθητο παράπονο και έκδηλο το ενδιαφέρον για το μέλλον και την ποιότητας ζωής των ατόμων με τυφλότητα.

Σύμφωνα με τον κ. Κουδουμάκη, τα μέλη της ένωσης ανέρχονται στα 200 (από το σύνολο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης) τη στιγμή που σύμφωνα με τα στοιχεία της πρόνοιας του δήμου Αλεξανδρούπολης, επίδομα τυφλότητας λαμβάνουν περίπου 400 άτομα μόνο στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου.

Τα μαθήματα, τα οποία θα αρχίσουν στις 29 Ιουνίου, παρακολουθούν κυρίως εκπαιδευτικοί και φοιτητές αλλά και επαγγελματίες όλων των κατηγοριών, μεταξύ των οποίων γιατροί, δικηγόροι, κοινωνικοί λειτουργοί, στο σύνολό τους άτομα χωρίς καμία αναπηρία, σημειώνει ο αντιπρόεδρος της ΠΕΤΘ.

Οι ώρες διδασκαλίας ανέρχονται στις 50 –δύο φορές την εβδομάδα- και οι συμμετέχοντες δεν υπερβαίνουν τα 20-30 άτομα συνολικά, μεταξύ των οποίων μόνο 1-2 με θέμα όρασης. 

Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων ακολουθούν οι εξετάσεις πιστοποίησης στην πρώην σχολή τυφλών Θεσσαλονίκης, νυν Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.