ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Τσακαλώτος: Εντιμη συμφωνία ή προσφυγή στον λαό..

tsakalwtos-entimi-sumfwnia-i-prosfigi-sto-lao
«Αν η Ελλάδα φύγει, το ευρώ μπορεί να καταρρεύσει», δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στο ραδιόφωνο του BBC, τονίζοντας πως «άπαξ και φύγει μια χώρα, αλλάζει η νομισματική ένωση και γίνεται ένα σύστημα σταθερών επιτοκίων, όπου πλέον είναι θέμα κόστους και οφέλους το αν θα φύγει μια άλλη χώρα».

Σύμφωνα με τον κ. Τσακαλώτο, «ο μεγαλύτερος φόβος μου είναι πως η διάσπαση του ευρώ θα μας επιστρέψει σε ανταγωνιστικές υποτιμήσεις, σε εθνικισμούς και στις πολιτικές που είχαμε την δεκαετία του 1930».

Όπως ανέφερε, η όποια συμφωνία της Αθήνας με τους πιστωτές θα πρέπει να είναι οικονομικά εφικτή, καθώς η χώρα θα πρέπει να μπορεί να τηρήσει της δημοσιονομικές της υποσχέσεις. 

«Εχουμε διάθεση συμβιβασμού, προτείναμε ιδέες, ενώ οι θεσμοί παρουσίασαν ένα χαρτί που ήταν πολύ κοντά στην αρχική τους πρόταση. Έτσι, αυτό που λέμε είναι ότι μπορούν να γίνουν περαιτέρω υποχωρήσεις, μπορούμε να βρούμε κοινό έδαφος, όμως το τελικό προϊόν αυτών που θα συμφωνήσουμε για τις μεταρρυθμίσεις για την μελλοντική χρηματοδότηση, για το επενδυτικό πρόγραμμα, θα πρέπει να είναι οικονομικά εφικτό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος.

Όπως τόνισε ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ελλάδας, αν δεν υπάρξει ένας έντιμος συμβιβασμός, η χώρα θα πρέπει να προσφύγει στον λαό.


Διαβαστε επισης:

Βαρουφάκης: Δεν πάμε για ρήξη..

loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.