ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Ν. Παππάς: Μην ποντάρετε πολλά στα σενάρια τρόμου για την Ελλάδα.

n-pappas-min-pontarete-polla-sta-senaria-gia-tin-ellada
Να αφήσουν στην άκρη τα δυσμενή σενάρια για την Ελλάδα κάλεσε προς όλες τις κατευθύνσεις ο , υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, μιλώντας στο αμερικανικό CNN.

Ειδικότερα, συμβούλευσε όσους βάζουν στοιχήματα για την Ελλάδα «να μην ποντάρουν πολλά σε σενάρια τρόμου»

Παράλληλα, ο Έλληνας αξιωματούχος χαρακτήρισε ως «το δημιούργημα του αιώνα» το ευρώ, σχολιάζοντας ότι κανείς δεν θα έπαιρνε το ρίσκο να το διακινδυνεύσει για μόλις 0,5% του ελληνικού ΑΕΠ, το οποίο αντιστοιχεί σε 900 εκατ. ευρώ».

Ο κ. Παππάς συντάχθηκε και με την άποψη της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, ότι «όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει και ο τρόπος», προσθέτοντας ότι «είναι η ώρα να αποδειχθεί ότι η Ευρώπη είναι μια ανεκτική ένωση κρατών, ότι μπορεί να είναι ανεκτική απέναντι και στην άσκηση διαφορετικής πολιτικής».

Ερωτηθείς σχετικά απάντησε πως «πέρα από τον ΦΠΑ και το συνταξιοδοτικό έχουμε προτείνει παραμετροποιημένα μέτρα – παραμετροποιημένα, δηλαδή μπορείς να εντοπίσεις και να υπολογίσεις τα ακριβή νούμερα – για την ενίσχυση των φορολογικών εσόδων κατά 2% του ΑΕΠ».

Συνεχίζοντας ανέφερε πως υπάρχει μια διαφωνία με τους θεσμούς σχετικά με το σημείο στο οποίο βρίσκεται η ελληνική οικονομία και το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2016, με την απόκλιση να υπολογίζεται σε μόλις 0,5% .

«Μπορώ και εγώ τώρα να αναλάβω το ρόλο του δημοσιογράφου και να σας ρωτήσω: "είναι αυτό ένα νούμερο ικανό να μας αποτρέψει από την επίτευξη συμφωνίας;" Δεν το νομίζω», τόνισε, ακόμα, ο κ. Παππάς.

Ο υπουργός Επικρατείας κατέστησε σαφές πως η κυβέρνηση ανησυχεί σχετικά με την εκροή καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες, υποστηρίζοντας όμως «πως πρέπει να αποδώσουμε αυτή τη συμπεριφορά του κόσμου, που έχει τα χρήματά του στις τράπεζες, στο γεγονός ότι υπάρχει κατά κάποιο τρόπο μια αρνητική δημοσιότητα γύρω από αυτό το ζήτημα».

Για την ανησυχία που επικρατεί γύρω από το ελληνικό ζήτημα ο κ. Παππάς δήλωσε πως δεν πιστεύει ότι χρειάζεται κανείς να ανησυχεί και δεν χρειάζεται κανείς να τροφοδοτεί αυτά τα τρομερά σενάρια

Αυτό που χρειάζεται, σχολίασε ο κ. Παππάς, είναι να αφήσουμε αυτά τα τρομερά σενάρια στην άκρη, καθώς όλοι οι εμπλεκόμενοι έχουν αποδείξει ότι αντιπαθούν αυτά τα σενάρια.

«Κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει το κόστος που θα υπάρξει σε περίπτωση μη συμφωνίας, επομένως αυτή είναι μια πολύ καλή αφετηρία και αυτό κάνει και τις δύο πλευρές να είναι ειλικρινείς και να εξηγήσουν ακόμα και τις διαφορές που έχουν και να μάθουν να ζουν με αυτές τις διαφορές, γιατί αυτό είναι η Ευρώπη», κατέληξε ο κ. Παππάς.

enikonomia.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.