ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα ο Τζέιμς Χόρνερ.

Ο Τζέιμς Χόρνερ, βραβευμένος με Όσκαρ συνθέτης  για το κομμάτι "My Heart Will Go On" στην ταινία Τιτανικός, σκοτώθηκε στα 61 του χρόνια κατά τη συντριβή του διθέσιου μονοκινητήριου αεροπλάνου του κοντά στη Σάντα Μπάρμπαρα στη νότια Καλιφόρνια.      Το σκάφος ήταν καταχωρισμένο στο όνομα του διάσημου συνθέτη και συνετρίβη κοντά στη Σάντα Μπάρμπαρα. Αρχικά δεν είχε γίνει γνωστή η ταυτότητα του πιλότου, ενώ ο θάνατος του Χόρνερ επιβεβαιώθηκε αργότερα από τη βοηθό του, τη Σίλβια Πατρίσια, στη σελίδα της στο Facebook, σύμφωνα με το Hollywood Reporter, όπως μεταδίδει ο βρετανικός Guardian.     “Χάσαμε έναν υπέροχο άνθρωπο με τεράστια καρδιά κι απίστευτο ταλέντο" έγραψε η γυναίκα και προσέθεσε: "Πέθανε κάνοντας αυτό που αγαπούσε. Σας ευχαριστούμε όλους για τη στήριξη".    Το αεροπλάνο, τύπου S-312 Tucano MK1, διθέσιο, συνετρίβη γύρω στις 9.30 το πρωί της Δευτέρας στον εθνικό δρυμό Λος Πάδρες, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας της κομητείας. Δεν υπήρχε συνεπιβάτης.  Ο Χόρνερ ήταν εκπαιδευμένος πιλότος και πολύ προτού μεταδοθεί η είδηση του δυστυχήματος, ο δικηγόρος της οικογένειας είχε επιβεβαιώσει ότι το συγκεκριμένο αεροπλάνο ήταν ένα από τα πολλά που ανήκαν στον συνθέτη.     Ο Τζέιμς Χόρνερ γεννήθηκε στο Λος Αντζελες το 1953 και σπούδασε στο Royal College of Music στο Λονδίνο και στη συνέχεια στο University of Southern California.   Άρχισε, στο τέλος της δεκαετίας του ΄70, τη συνεργασία του με το Χόλιγουντ με την ταινία "The Lady in Red", ενώ πήρε την πρώτη του υποψηφιότητα για Οσκαρ για την Ταινία "Aliens".     Ακολούθησαν έξι ακόμη υποψηφιότητες για Οσκαρ για ταινίες όπως οι Braveheart, Apollo 13, Field Of Dreams.   Εγραψε επίσης μουσική για τις ταινίες Willow, Αγάπη μου συρρίκνωσα τα παιδιά και Star Trek II. Το 2010 συνεργάσθηκε και πάλι με τον Τζέιμς Κάμερον στην ταινία Avatar. Επιπλέον μουσικά του θέματα υπάρχουν στις ταινίες Ένας υπέροχος άνθρωπος, Τροία, Οι Θρύλοι του Πάθους, Η Απαγωγή κ.ά.  "Ο λαμπρός συνθέτης Τζέιμς Χόρνερ, φίλος μου και συνεργάτης σε 7 ταινίες βρήκε φρικτό θάνατο σε αεροπορικό δυστύχημα. Η καρδιά μου έχει ραγίσει για τους δικούς του", έγραψε στο Twitter ο σκηνοθέτης Ρον Χάουαρντ.
Ο Τζέιμς Χόρνερ, βραβευμένος με Όσκαρ συνθέτης  για το κομμάτι "My Heart Will Go On" στην ταινία Τιτανικός, σκοτώθηκε στα 61 του χρόνια κατά τη συντριβή του διθέσιου μονοκινητήριου αεροπλάνου του κοντά στη Σάντα Μπάρμπαρα στη νότια Καλιφόρνια.





Το σκάφος ήταν καταχωρισμένο στο όνομα του διάσημου συνθέτη και συνετρίβη κοντά στη Σάντα Μπάρμπαρα. Αρχικά δεν είχε γίνει γνωστή η ταυτότητα του πιλότου, ενώ ο θάνατος του Χόρνερ επιβεβαιώθηκε αργότερα από τη βοηθό του, τη Σίλβια Πατρίσια, στη σελίδα της στο Facebook, σύμφωνα με το Hollywood Reporter, όπως μεταδίδει ο βρετανικός Guardian



“Χάσαμε έναν υπέροχο άνθρωπο με τεράστια καρδιά κι απίστευτο ταλέντο" έγραψε η γυναίκα και προσέθεσε: "Πέθανε κάνοντας αυτό που αγαπούσε. Σας ευχαριστούμε όλους για τη στήριξη".



Το αεροπλάνο, τύπου S-312 Tucano MK1, διθέσιο, συνετρίβη γύρω στις 9.30 το πρωί της Δευτέρας στον εθνικό δρυμό Λος Πάδρες, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας της κομητείας. Δεν υπήρχε συνεπιβάτης.

Ο Χόρνερ ήταν εκπαιδευμένος πιλότος και πολύ προτού μεταδοθεί η είδηση του δυστυχήματος, ο δικηγόρος της οικογένειας είχε επιβεβαιώσει ότι το συγκεκριμένο αεροπλάνο ήταν ένα από τα πολλά που ανήκαν στον συνθέτη. 



Ο Τζέιμς Χόρνερ γεννήθηκε στο Λος Αντζελες το 1953 και σπούδασε στο Royal College of Music στο Λονδίνο και στη συνέχεια στο University of Southern California.
 
Άρχισε, στο τέλος της δεκαετίας του ΄70, τη συνεργασία του με το Χόλιγουντ με την ταινία "The Lady in Red", ενώ πήρε την πρώτη του υποψηφιότητα για Οσκαρ για την Ταινία "Aliens". 



Ακολούθησαν έξι ακόμη υποψηφιότητες για Οσκαρ για ταινίες όπως οι Braveheart, Apollo 13, Field Of Dreams. 

Εγραψε επίσης μουσική για τις ταινίες Willow, Αγάπη μου συρρίκνωσα τα παιδιά και Star Trek II. Το 2010 συνεργάσθηκε και πάλι με τον Τζέιμς Κάμερον στην ταινία Avatar. Επιπλέον μουσικά του θέματα υπάρχουν στις ταινίες Ένας υπέροχος άνθρωπος, Τροία, Οι Θρύλοι του Πάθους, Η Απαγωγή κ.ά.

"Ο λαμπρός συνθέτης Τζέιμς Χόρνερ, φίλος μου και συνεργάτης σε 7 ταινίες βρήκε φρικτό θάνατο σε αεροπορικό δυστύχημα. Η καρδιά μου έχει ραγίσει για τους δικούς του", έγραψε στο Twitter ο σκηνοθέτης Ρον Χάουαρντ.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.