ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Σαμαράς: Για να μείνουμε στην καρδιά της Ευρώπης και του ευρώ λέμε «ΝΑΙ»

samras-300x190
Σε δήλωση του ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν υπέρ του «Ναι» την ερχόμενη Κυριακή τονίζοντας χαρακτηριστικά  «Για να μείνουμε στην καρδιά της Ευρώπης και του ευρώ: ΝΑΙ την επόμενη Κυριακή! Ώστε να επιστρέψουμε στη σταθερότητα, την ομαλότητα και την ανάπτυξη, που θέλουν όλοι οι Έλληνες.» 




Ολόκληρη η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά 

Ανακοινώθηκε πριν λίγο η Εθνική Επιτροπή Στήριξης για το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα. Για το ΝΑΙ στην Ελλάδα και για το ΝΑΙ στο ευρώ. Συμμετέχουν επιμελητήρια, κοινωνικοί φορείς και αντιπροσωπευτικές οργανώσεις από όλη τη χώρα και ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία. Όλη η Ελλάδα κάνει τη μεγάλη υπέρβαση, ξεπερνά τα κομματικά στεγανά και ενώνεται πραγματικά, για το καλό του τόπου. 

Το ερώτημα στο δημοψήφισμα είναι πλέον ναι ή όχι στο ευρώ και στην Ευρώπη! Αυτό, άλλωστε, διαμήνυσαν όλοι οι ηγέτες της Ευρώπης. Ακόμα και οι σοσιαλιστές ηγέτες Ολάντ, Ρέντσι και Σουλτς. Και ξεκαθάρισαν: πως ΟΧΙ στο δημοψήφισμα θα ισοδυναμούσε με ΟΧΙ στο ευρώ και στην Ευρώπη! 

ΟΧΙ θα σήμαινε ότι δεν θα καταβάλλονται, ούτε συντάξεις, ούτε μισθοί σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Αφού και τα δημόσια έσοδα έχουν καταρρεύσει και οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να πληρώσουν. 

ΟΧΙ θα σήμαινε ακόμα, ότι θα χαθούν αγροτικές επιδοτήσεις. Πράγμα τραγικό για τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και για το σύνολο της Ελληνικής περιφέρειας. Γιατί, αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει, όλα τα κοινοτικά κονδύλια θα παρακρατούνται από τα ευρωπαϊκά ταμεία. 

--Για τον ίδιο λόγο, ένα ΟΧΙ θα σήμαινε πως θα χαθούν και τα ΕΣΠΑ. Δηλαδή θα νεκρώσουν για τα καλά όλα τα εργοτάξια στην Ελλάδα! 
--Θα χαθούν και τα χρήματα για όλα τα ευρωπαϊκά προγράμματα. Όπως το Erasmus για τους φοιτητές μας. Τα προγράμματα ανεργίας του ΟΑΕΔ. Και τα προγράμματα για την νεανική επιχειρηματικότητα. Όλα αυτά θα χαθούν!
--Ήδη οι συνταξιούχοι θα πάρουν αυτή την βδομάδα μόνον 120 ευρώ από τη σύνταξή τους, αφού σταθούν ώρες στις ουρές. Και σε πολλούς μπαίνει στο λογαριασμό μόνο μέρος της σύνταξής τους. Ενώ το όριο αναλήψεων για όλους τους υπόλοιπους κινδυνεύει να πέσει κάτω και από 60 ευρώ την ημέρα. 
--Αν επικρατούσε το ΟΧΙ, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ακόμα και για κούρεμα καταθέσεων! Και βεβαίως, για επιστροφή στη δραχμή…
--Πρέπει τέλος να θυμόμαστε ότι έξοδος από το ευρώ δεν σημαίνει ότι «κουρεύτηκε» το χρέος. Ευρώ χρωστάμε και ευρώ θα ξεπληρώσουμε με υποτιμημένες δραχμές! Αυτό θα γονατίσει τη χώρα για τα καλά και για χρόνια… 
--Κι ακόμα μέσα στην Ελλάδα, τα δάνεια των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων στις τράπεζες επίσης δεν θα κουρευτούν! Κι αυτά θα ξεπληρώνονται με υποτιμημένες δραχμές…
--Το ΟΧΙ θα ήταν, επομένως, ανυπολόγιστη καταστροφή. Και για πολλά-πολλά χρόνια. 

Το ΝΑΙ, αντίθετα, θα βγάλει τη χώρα από τον εφιάλτη. Και θα ανοίξει το δρόμο για να εξομαλυνθούν τα πράγματα σταδιακά. 

Ο καλύτερος τρόπος για να μην μας εκβιάζει κανείς, είναι να στεκόμαστε στα πόδια μας. Να μην έχουμε ελλείμματα, να μην έχουμε ανάγκη από πρόσθετα 
δανεικά. Να μειώσουμε το τεράστιο δαπανηρό κράτος και να ελαφρύνουμε τα φορολογικά βάρη για την κοινωνία, την πραγματική οικονομία και τις επιχειρήσεις. Για να μείνουμε στην καρδιά της Ευρώπης και του ευρώ: ΝΑΙ την επόμενη Κυριακή! Ώστε να επιστρέψουμε στη σταθερότητα, την ομαλότητα και την ανάπτυξη, που θέλουν όλοι οι Έλληνες. 


real.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.