ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Επιστολή Τσίπρα σε Γιούνκερ.

epistoli-tsipra-se-giounker
Διαβάστε την επιστολή που έστειλε σήμερα ο πρωθυπουργός στον πρόεδρο της Κομισιόν, στην οποία ο κ. Τσίπρας αναφέρεται στις προτάσεις που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση προς τους θεσμούς. 

«Συνημμένα θα βρείτε την περιεκτική πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης. Αυτές είναι οι μεταρρυθμίσεις και τα νομοθετικά σχέδια που η ελληνική κυβέρνηση θα αναλάβει και θα εφαρμόσει σύμφωνα με την παράταση του MFAFΑ της 20ης Φεβρουαρίου. Περαιτέρω θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης στις απαιτήσεις των Θεσμών για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού για το 2015 και 2016 υπήρξε απόλυτη και πλήρης» αναφέρει.

epistoli-tsipra-se-giounker-1

Πιο συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει ότι έχουν γίνει προτάσεις για δημοσιονομικά μέτρα που θα έχουν ως αποτέλεσμα την εκπλήρωση δημοσιονομικών στόχων 1% του ΑΕΠ για το 2015 και 2% για το 2016 και για αυτό όπως αναφέρει ο πρωθυπουργός στην επιστολή του τα σχετικά μέτρα θα φθάσουν το 1,5% του ΑΕΠ το 2015 και το 2,5 % του ΑΕΠ το 2016. 

Αυτό σημαίνει 2,7 δισ. ευρώ μέτρα για το 2015 και 5,2 δισ. ευρώ για τον προϋπολογισμό του 2016. 

Ακόμη ο πρωθυπουργός αναφέρει πως θα υπάρξουν έσοδα από διοικητικές αλλαγές υπολογίζονται σε 0,91% του ΑΕΠ για το 2015 και σε 1,31% για το 2016. 

Δεδομένων τούτων καταλήγει ο Αλ. Τσίπρας και μέσα σε αυτό το πλαίσιο είναι ξεκάθαρο πως όλοι οι δημοσιονομικοί στόχοι είναι εντός πλαισίου και ότι δεν υπάρχουν αποκλίσεις από τους στόχους. 
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.