ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Τριχόπτωση: Αιτίες και αντιμετώπιση..

aitia-kai-antimetwpisi-tis-trixoptwsis
Η απώλεια της τρίχας είναι μια φυσιολογική διαδικασία του κύκλου ανάπτυξης της και είναι αναγκαία για την παραγωγή υγιών μαλλιών. Χάνετε μαλλιά, ενώ λούζεστε, όταν τα βουρτσίζετε, ή όταν τα στεγνώνετε.
 
Αλλά, αν έχετε παρατηρήσει ό,τι σας πέφτουν περισσότερες τρίχες από το συνηθισμένο, τότε μπορεί να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες.
 
Για να αντιμετωπίσετε όμως, το πρόβλημα πρέπει καταρχάς, να κατανοήσετε πώς μεγαλώνουν τα μαλλιά: Κανονικά ένα άτομο χάνει φυσιολογικά 100-150 τρίχες κάθε μέρα. 

Κάθε τρίχα μεγαλώνει για μια περίοδο 2-6 ετών, περνά μέσα από μια βραχεία λανθάνουσα περίοδο και στη συνέχεια πέφτει, καθώς το ωοθυλάκιο ωθεί την ανάπτυξη νέων τριχών. Όταν, όμως τα μαλλιά δεν αντικαθίστανται ή βγαίνουν σε ομάδες ή τμήματα, υπάρχει σαφής αιτία για ανησυχία.


10+1 κακές συνήθειες που μπορεί να σε κάνουν φαλακρό!


Oι πιο συνηθισμένοι λόγοι της τριχόπτωσης εντοπίζονται στην ανεπάρκεια σιδήρου, στην έλλειψη φυλλικού οξέος, σε διάφορα ενδοκρινικά προβλήματα, όπως π.χ. μια δυσλειτουργία του θυρεοειδούς αδένα, ή στη λήψη φαρμάκων. 

Πολλές φορές, ο λόγος είναι πολύ πιο απλός, καθώς μπορεί να εμφανιστεί ακόμη και μετά από μια εξαντλητική δίαιτα, η οποία στέρησε τον οργανισμό σας από πολύτιμα στοιχεία και πρωτεΐνες ή από το στρες που συγκαταλέγεται στους πιο σημαντικούς παράγοντες -της παροδικής, ευτυχώς- τριχόπτωσης.
 
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, μην αγχώνεστε, διότι υπάρχουν διάφορες θεραπείες που μπορούν να παρέχουν μια λύση σε μια μόνιμη απώλεια μαλλιών.

Πηγή: jenny.

ΣΑΣ ΠΕΦΤΟΥΝ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ; ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΑΧΑΝΙΚΟ ΘΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ!

loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.