ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Όσο υπάρχει ελπίδα…

oso-yparxei-elpida
Στη δυσκολότερη θέση από ποτέ άλλοτε για την υπεράσπιση του τίτλου του απέναντι στον Ολυμπιακό είναι ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» όχι απλώς δεν κατάφεραν να κάνουν το break την Κυριακή, αλλά μετά τη χθεσινή τους ήττα στο ΟΑΚΑ καλούνται να πετύχουν κάτι που δεν έχουν κατορθώσει ποτέ άλλοτε: να επιστρέψουν από το 0-2. Μάλιστα, μόλις μια φορά στα χρονικά των τελικών της Α1 έχει γίνει τέτοια ανατροπή, το 2002 από την ΑΕΚ απέναντι στους «ερυθρόλευκους», ωστόσο τότε η «Ένωση» είχε νικήσει μία φορά στο ΣΕΦ, ενώ πλέον το «τριφύλλι» χρειάζεται δύο νίκες στο Φάληρο.
Μια από τα ίδια…
Ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν πρωτίστως να παρουσιάσει περισσότερες λύσεις στο παρκέ συγκριτικά με τον πρώτο τελικό για να νικήσει τον Ολυμπιακό. Τίποτα, ωστόσο, δεν άλλαξε δραστικά σε σχέση με την Κυριακή. Μαυροκεφαλίδης, Φώτσης και Διαμαντίδης έκαναν και πάλι υπερωρίες στο παρκέ, ο πρώτος αποτελούσε όχι τη μόνη αξιόπιστη, αλλά περίπου την αποκλειστική επιθετική λύση της ομάδας, οι πέντε διαθέσιμοι ξένοι πρόσφεραν περισσότερα από τον πρώτο τελικό μεν, αλλά και πάλι λίγα πράγματα στην ομάδα, με αποτέλεσμα όλοι να… νοσταλγήσουν και πάλι τους Γκιστ, Παππά και Μπατίστα, που ήταν ανήμποροι να βοηθήσουν.
Θέλει, αλλά… μπορεί;
Η απογοήτευση ήταν δεδομένη μετά το τέλος του αγώνα στο ΟΑΚΑ στις τάξεις του Παναθηναϊκού. Το πάθος και η θέληση δεν λείπουν από τους «πράσινους» και ουδείς μπορεί να το παραγνωρίσει αυτό. Ωστόσο είναι πασιφανές πως τα μέσα είναι πολύ περιορισμένα, όχι ακόμη για να γίνει συζήτηση για τη μεγάλη ανατροπή, αλλά και για να αρχίσει η προσπάθεια αυτής από το ματς της προσεχούς Κυριακής. Στον Παναθηναϊκό, πάντως, δηλώνουν αποφασισμένοι για μάχη μέχρι το τέλος.
«Three more games», είπε στους παίκτες στα αποδυτήρια ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος που δείχνει να το πιστεύει περισσότερο από όλους. Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος και οι συνεργάτες του ήδη έχουν αρχίσει την προσπάθεια ανασυγκρότησης της ομάδας τους, αγωνιστικά αλλά και ψυχολογικά. «Όσο υπάρχουν ακόμη ελπίδες, είμαστε υποχρεωμένοι απέναντι στον Παναθηναϊκό και τους εαυτούς μας να παλέψουμε», είπε ο προπονητής του «τριφυλλιού», που ελπίζει την Κυριακή να έχει τη βοήθεια του Εστέμπαν Μπατίστα, έστω και για λίγα ποιοτικά λεπτά από τον πάγκο.
Υπόκλιση στον κόσμο
Αν κάτι κρατούν στον Παναθηναϊκό από τη χθεσινή βραδιά, είναι η συμπαράσταση του κόσμου. Παρά την απογοήτευσή τους για το αποτέλεσμα και τη διαφαινόμενη απώλεια ενός τίτλου που η ομάδα τους έχει κατακτήσει 15 φορές τα τελευταία 17 χρόνια, οι φίλοι του «τριφυλλιού» επέδειξαν ως επί το πλείστον κόσμια συμπεριφορά, απέφυγαν ακρότητες (πέρα από κάποιες κροτίδες και κάποια συνθήματα) και αντάμειψαν με χειροκρότημα την προσπάθεια των παικτών τους στο φινάλε.

Πηγή: sport-fm.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.