ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Κύπρος: Στην τρόικα το σχέδιο δράσης για το Πλαίσιο Αφερεγγυότητας.

kupros-troika-gia-to-plaisio-afereggiotitas
Στο τελικό στάδιο προετοιμασίας βρίσκεται το «Σχέδιο Δράσης για την Υλοποίηση και Εφαρμογή του Πλαισίου Αφερεγγυότητας», το οποίο αναμένεται να υποβληθεί στην τρόικα γύρω στις αρχές Ιουλίου και να συζητηθεί κατά την επόμενη επίσκεψη των δανειστών στο νησί εντός Ιουλίου.

Σύμφωνα το επικαιροποιημένο μνημόνιο, το Σχέδιο Δράσης θα πρέπει να είναι έτοιμο μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Μιλώντας στο Κυπριακό Πρακτορείο ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εφαρμογής της Αφερεγγυότητας, Γιώργος Καροτσάκης ανέφερε ότι η Υπηρεσία Αφερεγγυότητας εκ μέρους του Υπουργείου Ενέργειας ετοιμάζει το σχέδιο δράσης σύμφωνα με τη μνημονιακή υποχρέωση και αυτή τη στιγμή το σχέδιο τυγχάνει επεξεργασίας από το Υπουργείο Οικονομικών. Αναμένεται, όπως είπε, να είναι έτοιμο έγκαιρα για να υποβληθεί στην Τρόικα για να το αναλύσει και να συζητηθεί στην επόμενη επίσκεψη τους για αξιολόγηση του μνημονίου στα μέσα στον Ιούλιο.


Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο μνημόνιο, το σχέδιο δράσης θα πρέπει να διασφαλίζει την πλήρη λειτουργίας της Υπηρεσίας Αφερεγγυότητας, της υποδομής πληροφορικής και την αδειοδότηση Συμβούλων Αφερεγγυότητας

Η πορεία της αξιολόγησης και εφαρμογής του Σχεδίου Δράσης θα είναι συνεχής σε συνεργασία με την Τρόικα, όπως ανέφερε ο κ. Καροτσάκης, προσθέτοντας ότι «είμαστε έτοιμοι με τις υποχρεώσεις μας τουλάχιστον μέχρις στιγμής».


Διαβάστε επίσης:
Στις 14 Ιουλίου η τρόικα στην Κύπρο..
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.