ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

«Πολεμάμε για την Ελλάδα» λένε οι Έλληνες της Ιταλίας..

polemame-gia-tin-ellada-lene-ellines-tis-italias
Την αγάπη και την υποστήριξή τους στην Ελλάδα εξέφρασαν με κάθε τρόπο οι Έλληνες της Ιταλίας, αλλά και προσωπικότητες, άνθρωποι του πολιτισμού, ακαδημαϊκοί και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, στον επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού (ΓΓΑΕ), Μιχάλη Κόκκινο, κατά τη διάρκεια της περιοδείας που πραγματοποιεί αυτή την εβδομάδα στη γειτονική χώρα.

«Πολεμάμε για την Ελλάδα και γι' αυτό που η προσπάθειά της πρεσβεύει για την Ευρώπη και τους λαούς της και δεν θα σταματήσουμε να το κάνουμε. Η επίσκεψή σας μας δίνει δύναμη και το χρειαζόμαστε» δήλωσαν οι ομογενείς στις συναντήσεις που είχε η ελληνική αντιπροσωπεία στη Ρώμη, το Μιλάνο και την Τεργέστη.

«Σε αυτή την προσπάθεια που καταβάλει η χώρα να συνδεθεί η πολιτική με τον άνθρωπο και όχι με αριθμούς, όλοι είναι απαραίτητοι, κανείς δεν περισσεύει» τόνισε ο κ. Κόκκινος, μεταφέροντας τους χαιρετισμούς του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά και επισήμανε ότι η πατρίδα είναι μία και δεν έχει χρώμα.

Τη δυναμική συμπαράστασή τους δήλωσαν στην ελληνική αντιπροσωπεία και οι φιλέλληνες, καθώς, όπως είπαν, ο ελληνισμός είναι τρόπος ζωής και στηρίζεται στο πνεύμα, τη φιλοσοφία, την κοινωνική αλληλεγγύη.

«Ιταλία και Ελλάδα μπορούν να φέρουν ένα νέο πνεύμα» ανέφερε ο ελληνιστής Louis Godart, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα πρέπει να έχει εντονότερη πολιτιστική παρουσία στη Ρώμη, όπως έχουν η Γαλλία, η Βρετανία, η Γερμανία, το Βέλγιο, η Ιαπωνία, η Αίγυπτος και άλλες χώρες.

Στο πλαίσιο των συναντήσεών του, ο κ. Κόκκινος είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους ομογενείς για τους τρόπους προβολής της Ελλάδας, την πρόταση για τη νέα μορφή του ΣΑΕ που θα βασίζεται στη δημοκρατικότητα, τη συνοχή, την ενότητα και την ανεξαρτησία, καθώς και για τις θέσεις των Ελλήνων της Διασποράς έναντι της ελληνικής πολιτείας.

Μέσα από αυτές τις επαφές καθορίστηκαν οι τρόποι επικοινωνίας προς και από την Ελλάδα, το δίκτυο εξυπηρέτησης που έχει ξεκινήσει η ΓΓΑΕ σε συνεργασία με τα ΚΕΠ, καθώς και οι τρόποι ενίσχυσης και συνδρομής των δραστηριοτήτων τους.

«Εγκαινιάζουμε μία νέα σχέση, σχέση αμεσότητας και αμοιβαιότητας και έτσι θα συνεχίσουμε» υπογράμμισε ο κ. Κόκκινος, εξηγώντας ότι αυτές είναι οι κατευθυντήριες γραμμές του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, αλλά και οι οδηγίες του υπουργού Εξωτερικών.

Τις επόμενες ημέρες, η ελληνική αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί τη Βενετία και τη Νάπολη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που προγραμματίζονται για τα 500 χρόνια παρουσίας του Ελληνισμού στην Καμπανία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.