ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Σύνοδος Κορυφής-ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

sunodos korifis
ΔΙΑΒΑΣΤΕ τις δηλώσεις των Ευρωπαίων ηγετών που προσέρχονται στην Σύνοδο Κορυφής. Όλες οι εξελίξεις. Ολάντ: Θέλουμε συνολική και βιώσιμη λύση

Ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ σημείωσε ότι υπήρξε πρόοδος τις τελευταίες ώρες. «Η ελληνική κυβέρνηση έκανε νέες προτάσεις πιο συγκεκριμένες πιο ισχυρές. Αυτό απαίτησε μεγάλη προσπάθεια και συναίνεση. Η ελληνική κυβέρνηση ανέλαβε τις ευθύνες της. Πρέπει να εξετάσουμε ξανά αυτές τις προτάσεις» είπε ο Γάλλος πρόεδρος και εξήγησε ότι η σημερινή σύνοδος κορυφής δεν θα λάβει συγκεκριμένες αποφάσεις αλλά «λογικά θα πρέπει να ανοίξει το δρόμο για να υπάρξει μία συμφωνία σύντομα». 

«Υπάρχουν ακόμη τεχνικές λεπτομέρειες όσον αφορά μία λύση. Η Γαλλία θέλει μία συμφωνία συνολική και βιώσιμη. Έχουν συγκεντρωθεί οι βάσεις και οι συνθήκες χρειάζονται ακόμη διευκρινίσεις και δουλειά» τόνισε ο Φρανσουά Ολάντ. 



Ανγκελα Μέρκελ (Γερμανίδα Καγκελάριος) : Η Σύνοδος Κορυφής έχει συμβουλευτικό ρόλο

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως μετά τα αποτελέσματα του Eurogroup δεν υπάρχει βάση για να συζητήσουμε την συμφωνία. Η σύνοδος έχει συμβουλευτικό ρόλο».



Λουί Μισέλ (πρωθυπουργός Βελγίου): Είμαι αισιόδοξος 

Η χρησιμότητα της σημερινής έκτακτης Συνόδου Κορυφής των χωρών της ευρωζώνης είναι να δοθεί μια «ισχυρή ώθηση» έτσι ώστε να φτάσουμε σε μια συμφωνία πριν από το τέλος της εβδομάδας δήλωσε προσερχόμενος στο κτίριο του Συμβουλίου, ο Βέλγος πρωθυπουργός, Λουί Μισέλ.
Όπως ανέφερε είναι οι υπουργοί Οικονομικών και οι θεσμοί, οι αρμόδιοι να εξετάσουν λεπτομερώς τις ελληνικές προτάσεις έτσι ώστε να πιστοποιήσουν ότι η λύση που θα βρεθεί θα είναι αξιόπιστη, βιώσιμη και ρεαλιστική. «Είμαι πιο αισιόδοξος γιατί τώρα υπάρχουν προτάσεις πάνω στο τραπέζι», είπε χαρακτηριστικά και δήλωσε πως ευελπιστεί ότι τα σημερινά θετικά σημάδια θα μεταφραστούν τις επόμενες μέρες σε πράξεις και λύσεις.


Ντόναλντ Τουσκ: Δεν μπορεί να υπάρξει πολιτικό παιχνίδι

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τούσκ είπε ότι «ο χρόνος μας πιέζει. Έχουμε μόνο μία εβδομάδα μέχρι την ολοκλήρωση του παρόντος προγράμματος. Αυτό σημαίνει ότι αυτό το ‘’να περιμένουμε και να δούμε’’ είναι μία στρατηγική που πρέπει να τελειώσει. Είναι δική μου ευθύνη να είμαι απόλυτα σίγουρος ότι θα έχουμε σεβαστεί όλους τους φορολογούμενους όλων των κρατών».

«Το να παίζουμε παιχνίδια δεν οδηγεί πια πουθενά. Σήμερα θα τεθούν όλα τα χαρτιά στο τραπέζι. Δεν μπορεί να υπάρξει πια πολιτικό παιχνίδι» υπογράμμισε ο Ντόναλντ Τουσκ και εξήγησε ότι οι ηγέτες δεν θα διαπραγματευθούν τεχνικές λεπτομέρειες. 



real.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.