ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Ισχυρό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ - Άνοδος του ευρωσκεπτικισμού..

provadisma-siriza-anodos-tou-eurwskeptikismou
Με μικρές απώλειες, αλλά τεράστια διαφορά από τη ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 12,1% στην πρόθεση ψήφου, ενώ έκπληξη αποτελεί το 2,7% του κόμματος της «Ένωσης Κεντρώων» του Βασίλη Λεβέντη. 

provadisma-siriza-anodos-tou-eurwskeptikismou-1

Ηγεμονικά είναι τα ποσοστά του Αλέξη Τσίπρα στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών με ποσοστό που ξεπερνά το 60%, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο κυβερνητικός του εταίρος Πάνος Καμμένος. Αρκετά χαμηλά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς με ποσοστό 29,6%, έχει «πίσω» του μόνον τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Νίκο Μιχαλολιάκο. 

«Ναι» ακόμη και σε μια «κακή συμφωνία με μέτρα αλλά εντός ευρώ», λέει η πλειονότητα των πολιτών με ένα σημαντικό, όμως, ποσοστό να επιλέγει τη χρεοκοπία και την έξοδο από το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα. 

provadisma-siriza-anodos-tou-eurwskeptikismou-2

Ωστόσο, μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται ένας σχεδόν διχασμός: Στο ίδιο ερώτημα το πλειοψηφικό 45,6% επιλέγει "χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ", ενώ μια «κακή συμφωνία με μέτρα εντός ευρώ» επιλέγει το 43,4%. 

Στη δημοσκόπηση για την εκπομπή «Ανατροπή» του MEGA αποτυπώνεται μια ξεκάθαρη ενίσχυση του ευρωσκεπτικισμού, με τους πολίτες που απαντούν «όχι πάση θυσία στο ευρώ» να φτάνουν στο 28,9% από 17,2% στο αντίστοιχο ερώτημα της προηγούμενης μέτρησης της GPO.

provadisma-siriza-anodos-tou-eurwskeptikismou-3

Συμβιβασμό με υποχωρήσεις από την πλευρά της Ελλάδας βλέπουν στο τέλος της διαπραγμάτευσης οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 67,8% ενώ ρήξη απαντά μόλις το 8%. Υποχώρηση των δανειστών προβλέπει το 19,4% - με τους πολίτες να επιρρίπτουν ευθύνες στη δική τους πλευρά για το ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει συμφωνία.

provadisma-siriza-anodos-tou-eurwskeptikismou-4

Σε ότι αφορά τη στάση της ΝΔ στη Βουλή στην περίπτωση που η κυβέρνηση υπογράψει την όποια συμφωνία, η συντριπτική πλειονότητα των ερωτηθέντων εκτιμά ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρέπει να την ψηφίσει.

provadisma-siriza-anodos-tou-eurwskeptikismou-5

Ωστόσο, στο ερώτημα τι τελικά θα κάνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε αυτή την περίπτωση, το 47% πιστεύει ότι θα την ψηφίσει αλλά ένα μεγάλο ποσοστό (43,9%) πιστεύει ότι το κόμμα του κ. Σαμαρά δεν θα στηρίξει την όποια συμφωνία φέρει η κυβέρνηση.


real.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.