ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Αντιπρόταση των θεσμών στην Αθήνα - Η αντίδραση της κυβέρνησης.

antiprotasi-twn-thesmwn-stin-athina
Πεντασέλιδη αντιπρόταση συμφωνίας κατέθεσαν πριν από λίγο οι θεσμοί στην Αθήνα.

Σύμφωνα με το Bloomberg οι πιστωτές παρέδωσαν νέα λίστα με μέτρα καθώς εκτιμούν ότι η ελληνική πρόταση δεν αναμένεται να αποδώσει αυτά που εκτιμά το ελληνικό οικονομικό επιτελείο.

Η νέα πρόταση εστάλη τη στιγμή που ο πρωθυπουργός ετοιμαζόταν να μεταβεί στις Βρυξέλλες ώστε να συναντηθεί με τους Ευρωπαίους ηγέτες.

Αυτό εξηγεί και τη καταγγελία που έκανε ο πρωθυπουργός πριν πετάξει, καυτηριάζοντας τη στάση κάποιων θεσμών απέναντι στην αντιμετώπιση του ελληνικού ζητήματος.

Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί ανεβάζουν το πακέτο των μέτρων από τα 7,9 δισ. ευρώ στα 11 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην αντιπρόταση τους οι πιστωτές επιμένουν στην εξοικονόμηση ύψους 1% του ΑΕΠ από το 2016 στις συντάξεις με εξάλειψη του ΕΚΑΣ, μέχρι το τέλος του 2017.

Ακόμη, οι θεσμοί εξακολουθούν να επιμένουν στην άντληση πρόσθετων φόρων 1% του ΑΕΠ από τον ΦΠΑ, από το 0,74% που προτείνει η Ελλάδα.

Στο σκέλος της φορολογίας των επιχειρήσεων όπου η Ελλάδα είχε προτείνει αύξηση των συντελεστών από το 26% στο 29%, οι πιστωτές περιορίζουν με την πρότασή τους την αύξηση αυτή στο 28%.

Όπως αναφέρει το enikonomia.gr. απορρίπτει η κυβέρνηση την αντιπρόταση των θεσμών. Σύμφωνα με πληροφορίες κυβερνητικά στελέχη επισημαίνουν ότι μια τέτοια πρόταση είναι απολύτως απορριπτέα και τα μέτρα δεν γίνονται αποδεκτά.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.