ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Τσελέντης: δεν αποκλείει ισχυρό μετασεισμό..

tselentis-den-apokliei-isxyro-metaseismo
Επιφυλακτικός εμφανίστηκε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Άκης Τσελέντης, για τον σεισμό στον Βόρειο Ευβοϊκό και δεν απέκλεισε έναν ισχυρό μετασεισμό.

Παράλληλα, ο κ. Τσελέντης επεσήμανε την πρόσφατη πρόβλεψη της «Ομάδας Βαν» για σεισμό στην ευρύτερη περιοχή, περίπου 6 Ρίχτερ, προσθέτοντας ότι έχει ζητήσει από τον ΟΑΣΠ την ενίσχυση του φορητού δικτύου σεισμογράφων. «Εγώ αυτό όφειλα να κάνω. Ο κύριος Βαρώτσος δεν πέφτει ποτέ έξω. Ίσως λίγο ως προς το μέγεθος» σημείωσε.

Πάντως, ο κ. Τσελέντης ανέφερε ότι δεν πρέπει να ανησυχεί ο κόσμος για έναν τέτοιο σεισμό γιατί οι κατασκευές μας είναι θωρακισμένες. Όπως είπε «ούτε ένας σοβάς δεν θα πέσει».

Σημειώνεται, ότι μέχρι στιγμής έχουν σημειωθεί 27 μετασεισμοί έως 3,8 Ρίχτερ από τον ίδιο εστιακό χώρο.

Σήμερα, ο κ. Τσελέντης ζήτησε και πάλι να βρεθεί λύση στο ζήτημα των επιστημόνων, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν στα τέλη Ιουνίου και θα βρεθεί το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο χωρίς νυχτερινή βάρδια στην καταγραφή των σεισμών. Όπως υπογράμμισε το θέμα γίνεται σοβαρότερο, επειδή το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο έχει οριστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ως Εθνικό Ινστιτούτο Καταγραφής Τσουνάμι.

loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.