ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Φθινοπωρινό σκηνικό του καιρού με βροχές και καταιγίδες

kairos-300x190
Xαλάει και πάλι το σκηνικό του καιρού με βροχές, καταιγίδες αλλά και κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές της χώρας. 

Πιο συγκεκριμένα οι βροχοπτώσεις θα εντοπίζονται κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά με τοπικές βροχές σε Θεσσαλία, Σποράδες, Ανατολική Στερεά και Εύβοια και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες βροχές και τοπικές καταιγίδες και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη. Τα φαινόμενα στην Πελοπόννησο ενδέχεται να είναι κατά τόπους ισχυρά.

Σταδιακή βελτίωση των φαινομένων αναμένεται από τις απογευματινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 28 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 20 έως 27 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 17 έως 29 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 22 έως 28 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 23 έως 30 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, με εξαίρεση τον Πατραϊκό Κόλπο όπου θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά:
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών περιμένουμε στηνΑττική. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές στα δυτικά και βόρεια του νομού. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως και 29 βαθμούς Κελσίου.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, θα είναι το σκηνικό του καιρού στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, αναμένονται νεφώσεις ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές κυρίως στη Μακεδονία. Οι άνεμοι μέτριο έως και 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως και 27 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο, θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες που κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Οι άνεμοι ασθενείς έως και 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως και 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά περιμένουν σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές. Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως και 30 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν στην Κρήτη τοπικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς και αργότερα θα στραφούν σε ισχυρούς έως και 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως και 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, θα αναπτυχθούν νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες στα βόρεια τμήματα. Οι άνεμοι ισχυροί έως και 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως και 29 βαθμούς Κελσίου.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.