ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Ξεκινά σήμερα η καταβολή κονδυλίων για το πρόγραμμα «Στέγαση και Επανένταξη»

xekina-simera-i-kataboli-kondiliwn-gia-to-programma-stegasi-kai-epanentaxi
Ξεκινάει σήμερα η καταβολή κονδυλίων για μια σειρά δράσεων μεταξύ των οποίων και η κάλυψη ενοικίου στους φορείς που έχουν αναλάβει την υλοποίηση του προγράμματος «Στέγαση και Επανένταξη».
Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται με 9,25 εκ., αφορά 1073 ωφελούμενους και αποτελείται από δύο πυλώνες: Στέγαση και Εργασιακή Ένταξη. Καλύπτει ποσά μέχρι 5.000 ευρώ ετησίως μόνο για στέγαση (περιλαμβάνει κάλυψη ενοικίου για ένα έτος, έξοδα επισκευής, δαπάνες οικοσκευής και βασικών αναγκών ένδυσης, υπηρεσιών κοινής ωφέλειας), δαπάνες κάλυψης καθημερινών αναγκών (σίτιση, μετακίνηση) και έως 11.000 ευρώ για στέγαση και επανένταξη που, εκτός από τα παραπάνω, περιλαμβάνει και την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας, υποστήριξη δημιουργίας επιχείρησης/αυτοαπασχόλησης, επαγγελματική κατάρτιση.
Στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, διευκρινίζεται ότι η κάλυψη ενοικίου του προγράμματος «Στέγαση και Επανένταξη» δεν έχει σχέση με το επίδομα ενοικίου του προγράμματος του νόμου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Αυτό θα δοθεί μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης και διασταύρωσης των στοιχείων, όσων έχουν υποβάλλει αιτήσεις.

loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.