ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Οι κυβερνητικές απαντήσεις στον Γιούνκερ..

oi-kubernitikes-apantiseis-se-giounker
Συνθετική πρόταση των τριών θεσμών τα μέτρα για αύξηση ΦΠΑ, αυξήσεις στο ρεύμα, στα φάρμακα και την κατάργηση του ΕΚΑΣ λέει η κυβέρνηση δια στόματος Γαβριήλ Σακελλαρίδη. 

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προχώρησε στη διαβεβαίωση ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει καταθέσει προτάσεις με ισοδύναμα μέτρα, που καλύπτουν πλήρως το δημοσιονομικό κενό, μεταφέροντας παράλληλα τα βάρη από τα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα, ενώ έχει προτείνει και την μείωση των αμυντικών δαπανών. 

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης στη δήλωσή του απάντησε και στις δηλώσεις του προέδρου της Κομισιόν που νωρίτερα είχε επιτεθεί στον πρωθυπουργό κατηγορώντας τον ότι δεν ερμήνευσε σωστά τις προτάσεις των τριών θεσμών για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν. 

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο «το κείμενο που παραδόθηκε στον Έλληνα πρωθυπουργό την προηγούμενη Τετάρτη επισήμως από τους θεσμούς περιλάμβανε 10% αύξηση του ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα και αύξηση 4,5% στο ΦΠΑ στα φάρμακα, κατάργηση του ΕΚΑΣ, αύξηση των εσόδων από το ΦΠΑ κατά 1,8 δισ. και μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά 1,8 δισ. ευρώ».

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης τέλος απάντησε στα λεγόμενα του προέδρου της Κομισιόν υποστηρίζοντας ότι «ποτέ δεν είπαμε ότι είναι άποψη της Κομισιόν και του κ. Γιουνκέρ προσωπικά, αλλά ότι είναι συνθετική πρόταση των τριών θεσμών. Είναι θετικό που ο κ. Γιούνκερ καταθέτει την διαφοροποίησή του ως προς αυτές τις κατευθύνσεις».

Βαρουφάκης: Ο Γιούνκερ είτε δεν είχε διαβάσει το χαρτί που έδωσε στον Τσίπρα, είτε το διάβασε και το ξέχασε
Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης ξεκαθάρισε ότι «το κείμενο που παρέδωσε ο κ. Γιούνκερ στον Έλληνα πρωθυπουργό την προηγούμενη Τετάρτη περιελάμβανε ξεκάθαρα 10% αύξηση του ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα, στο νερό, αύξηση 4,5% στα φάρμακα, κατάργηση του ΕΚΑΣ, δηλαδή χτύπημα των φτωχότερων από τους συνταξιούχους και γενικότερα μία αύξηση των εσόδων του ΦΠΑ - σε σχέση με τη δική μας πρόταση - πάνω από μισό δισ. ευρώ». 

Μάλιστα, ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο κ. Γιούνκερ είτε δεν είχε διαβάσει το χαρτί που έδωσε στον κ. Τσίπρα, είτε το διάβασε και το ξέχασε» και πρόσθεσε ότι η πρόταση για τον ΦΠΑ που προτείνουν οι θεσμοί είναι βαθιά υφεσιακή, γιατί χτυπούν τα ασθενέστερα εισοδηματικά στρώματα. 

loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.