ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Συναντήσεις Τσίπρα με τους επικεφαλής των θεσμών.

sunantisi-tsipras-me-epikefalis-twn-thesmwn
Συνάντηση με τους επικεφαλής των θεσμών θα έχει αύριο στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, πριν την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής με αποκλειστικό θέμα την Ελλάδα. 

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί μετά από πρωτοβουλία του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και θα συμμετέχουν ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ευρωπαϊκές πηγές ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος). Σκοπός είναι η προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής της ευρωζώνης. Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι τον Μάριο Ντράγκι ενδέχεται να αντικαταστήσει το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Μπενουά Κερέ.

Επικοινωνία Τσίπρα με Μέρκελ, Ολάντ και Γιούνκερ

Τηλεφωνικές επικοινωνίες είχε σήμερα ο πρωθυπουργός με τους Άνγκελα Μέρκελ – Φρανσουά Ολάντ, καθώς και με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Σύμφωνα με το γραφείο του πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε στους τρεις ηγέτες την πρόταση της Ελλάδας για μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία, που θα δίνει οριστική λύση και όχι μετάθεση της αντιμετώπισης του προβλήματος.

O πρωθυπουργός ενημέρωσε το Κυβερνητικό Συμβούλιο, που ολοκληρώθηκε στις 16:30, για τις συνομιλίες του με τους Ευρωπαίους ηγέτες, ενώ σήμερα το βράδυ αναχωρεί για τις Βρυξέλλες.

Στο μεταξύ, κυβερνητικό στέλεχος τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου δεν συζητήθηκε θέμα ενδεχόμενης παράτασης.

Γ.Βαρουφάκης: Πάμε για συμφωνία
«Εμείς πάμε για συμφωνία», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, στο ερώτημα για το εάν θα υπάρξει αύριο συμφωνία, ερώτημα που έθεσαν δημοσιογράφοι την ώρα που ο υπουργός αποχωρούσε από το Μέγαρο Μαξίμου. Στο ερώτημα αν είναι αισιόδοξος, είπε ότι πάντα είναι.

Παράλληλα με τον κ. Βαρουφάκη από το Μαξίμου αποχώρησε και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ μερικά λεπτά νωρίτερα είχε αποχωρήσει και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης. Τα τρία κυβερνητικά στελέχη παρέμεναν στο Μέγαρο Μαξίμου μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.