ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Βίκυ Σταμάτη: «Γιατί εγώ και όχι η σύζυγος του Γ. Παπανδρέου»

viku-stamati-giati-egw-kai-oxi-i-suzugos-tou-papandreou
Με βολές κατά πάντων η Βίκυ Σταμάτη προσπάθησε να πείσει το δικαστήριο πως πρέπει να αποφυλακιστεί καθώς δεν έχει καμία σχέση όχι μόνο με υποβρύχια αλλά ούτε και με… βάρκες. 

Η Βίκυ Σταμάτη κατά τη συζήτηση της αίτησης εξαίρεσης των δικαστών και του εισαγγελέα εξήγησε την απόφασή της να στραφεί σε βάρος τους για την εκδικητική όπως είπε απόρριψη της έκτης αίτησης αποφυλάκισής της. Σε ένα νέο ξέσπασμά της μίλησε για συζύγους και ερωμένες κατηγορουμένων, αλλά και μελών του ΚΥΣΕΑ που είναι ελεύθερες σε αντίθεση με την ίδια η οποία καλείται να επιλέξει μόνο το Δρομοκαΐτειο ή τη φυλακή. 

Η Βίκυ Σταμάτη σε μια χειμαρρώδη τοποθέτηση χαρακτήρισε τις συνθήκες κράτησης της στο Δρομοκαΐτειο «τραγικές, μεσαιωνικές». 

«Με φρουρούν άνδρες τρώω και κάνω μπάνιο με επιτήρηση». Σε ένα ξέσπασμα της η Βίκυ Σταμάτη είπε «είναι έξω οι πρωταγωνιστές, οι αναμεμειγμένοι και οι υπεύθυνοι. Η θέση μου είναι δίπλα στο παιδί μου. Έχω να δω το παιδί μου τρεις μήνες . Είναι φασιστικοί, απάνθρωποι οι περιορισμοί». 

Η Βίκυ Σταμάτη έκανε λόγο για αναιτιολόγητη απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης της την οποία όπως είπε χαρακτηριστικά «έφερε η πρόεδρος μασώντας την». «Είμαι υπέρ της αλήθειας. Δεν ξέρω αν θέλει το δικαστήριο ειλικρινείς κατηγορούμενους. Είμαι φυλακή 4 χρονιά και 3 μήνες. Δεν έχω σχέση ούτε με βάρκα ούτε με υποβρύχια. Αν είμαι ο μοχλός πίεσης του Τσοχατζόπουλου, επειδή έτυχε να τον γνωρίσω και να τον παντρευτώ . Αυτή ήταν η μεγαλύτερη αμαρτία μου. Είναι ανήθικο και άδικο. Όταν ζήτησα μεροκάματα μετά την καταδίκη μου για να εργαστώ μου το απέρριψαν αφορίζοντας στο πρόσωπο μου το αμαρτωλό πολιτικό σύστημα» είπε και συνέχισε «Μου κάνει εντύπωση πως οι κόρες του κ. Ζήγρα βρίσκονται έξω, οι ερωμένες και οι σύζυγοι των άλλων κατηγορουμένων να είναι έξω και εγώ να έχω να επιλέξω μεταξύ ψυχιατρείου και φυλακής; Πως; Προσπαθούν να με καταστήσουν ένα πλάσμα άβουλο. Ο κ. Γιωργάκης Παπανδρέου που πήγε τη χώρα στο ΔΝΤ, σε τι διαφέρω από την Άντα Παπανδρέου και γω πρέπει να πάω φυλακή γιατί παντρεύτηκα έναν άνθρωπο. Έσφαλα δηλαδή που παντρεύτηκα τον άνθρωπο αυτό;».

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για προθεσμία προκειμένου να δοθεί προθεσμία ενώ ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να απορριφθεί και η αίτηση εξαίρεσης του δικαστηρίου.

Πάντως η εκδίκαση της υπόθεσης για τις «χρυσές μίζες» των εξοπλιστικών με πρωταγωνιστή τον Άκη Τσοχατζόπουλο ξεκίνησε με καθυστέρηση. Η στάση εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων μέχρι της 12.00 αλλά και η κλειδαριά της πόρτας εισόδου της δικαστικής αίθουσας που μπλόκαρε και χρειάστηκε να επιστρατευτούν... όλα τα κλειδιά του Εφετείου για να ανοίξει στάθηκαν η αφορμή για να ανέβει το δικαστήριο στην έδρα λίγο πριν τη 13.00 το μεσημέρι.

Μόνο που η σύνθεση του δικαστηρίου δεν ήταν η ίδια καθώς κλήθηκαν νέοι δικαστές για να κρίνουν την αίτηση εξαίρεσης των τακτικών δικαστών και του εισαγγελέα που κατέθεσε η Βίκυ Σταμάτη μετά την απόρριψη του έκτου αιτήματος αποφυλάκισης της.

Με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας ο συνήγορος υπεράσπισης της Βίκυς Σταμάτη Φραγκίσκος Ραγκούσης ζήτησε από το δικαστήριο προθεσμία ώστε σε υπόμνημα του να συμπληρώσει το αίτημα εξαίρεσης με επιπλέον λόγους ισχυριζόμενος ότι δεν δόθηκε ο χρόνος που ήταν απαραίτητος. Η πρόεδρος του δικαστηρίου του απάντησε πως δεν υπάρχει νομική δυνατότητα να προσθέσει νέους λόγους εξαίρεσης και ο εισαγγελέας πρότεινε να απορριφθεί το αίτημα.

Μάλιστα, ο κ. Ραγκούσης επιμένοντας στη θέση του κατήγγειλε στο δικαστήριο πως η σύζυγος του πρώην υπουργού το βράδυ στο Δρομοκαίτειο δέχτηκε επίθεση από φρουρό.

Ο συνήγορος υπεράσπισης άφησε ανοιχτό και το ενδεχόμενο να στηρίξει το αίτημα εξαίρεσης και ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Το λόγο πήρε ο Άκης Τσοχατζόπουλος ο οποίος κατήγγειλε σκοπιμότητα του δικαστηρίου λέγοντας ότι «το τελευταίο διάστημα άλλαξε η στάση απέναντι μας έγινε εχθρικό και μεροληπτικό... Σκοπός της αίτησης είναι να προειδοποιήσει το δικαστήριο να σταματήσει τον κατήφορο που επέλεξε όπως και το προηγούμενο» ενώ ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός έκανε λόγο για διαδικασία που είναι στον αέρα. 

«Το δικαστήριο έχει κάποιες εμμονές. Με διακόπτει συνέχεια. Στο όνομα της δήθεν δικονομίας. Έγινε κάτι πρωτοφανές στην τελευταία συνεδρίαση. Μόλις ζήτησε την αίτηση αναστολής η γυναίκα μου, και έκανε την αίτηση εξαίρεσης παραλίγο να μας πιάσουν κλοτσοπατινάδα, διέκοψαν τα πάντα. Ο συνήγορος ανέπτυξε τα πάντα προφορικά και μας υπεδείχθη να το κάνουμε σε τρία λεπτά...Και έκατσε η γυναίκα μου και έγραψε».

Την ίδια ώρα απορρίφτηκε από το δικαστήριο το αίτημα της Βίκυς Σταμάτη για εξαίρεση των τακτικών δικαστών και του εισαγγελέα, ως «παντελώς αόριστη». Όπως είπε η πρόεδρος του δικαστηρίου απευθυνόμενη στην κ. Σταμάτη δεν εξετάστηκε η ουσία του αιτήματος καθώς κρίθηκε αόριστο και συμπλήρωσε: «Εύχομαι οι επόμενες αιτήσεις σας πραγματικά να έχουν καλή έκβαση».

Νωρίτερα, η Βίκυ Σταμάτη πήρε για μια ακόμη φορά το λόγο λέγοντας:

«Το μόνο πρόσωπο σε αυτή τη διαδικασία που έχει διασυρθεί , καταταλαιπωρηθεί αναιτιολόγητα είμαι εγώ. Ο κ. Ζήγρας διέκοπτε, έβριζε, χρησιμοποιούσε εκφράσεις απαράδεκτες και ουδείς διέκοπτε... Η πρόεδρος θώπευε τον κ. Σημίτη, τον " κύριο δεν ενθυμούμαι τίποτα" , κυριολεκτικά. Δεν θα καμφθώ και θα πω ανοίχτε τη χούφτα σας στον ήλιο της δικαιοσύνης. Είναι κατόρθωμα που βρίσκομαι εδώ και ορθώνω το ανάστημα μου».
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.