ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Κραυγή αγωνίας από επιχειρήσεις στην Πάτρα..

krauges-agwnias-apo-epixeiriseis-sthn-patra
Την παρέμβαση του υπουργείου για την προστασία των δανειοληπτών επιχειρηματιών της περιοχής που επλήγησαν στις καταστρεπτικές πυρκαγιές του 2007, ζητά το Επιμελητήριο Αχαΐας με επιστολή του προς την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών Όλγα-Νάντια Βαλαβάνη.

Σύμφωνα με την επιστολή:

«Μετά τις καταστρεπτικές πυρκαγιές του 2007, δόθηκε η δυνατότητα στις επιχειρήσεις που ήταν εγκατεστημένες στις περιοχές που επλήγησαν να λάβουν δάνεια από τα πιστωτικά ιδρύματα, με ευνοϊκούς όρους. Λόγω των οικονομικών συνθηκών και της παρατεταμένης ύφεσης, εκδόθηκαν υπουργικές αποφάσεις, σχετικές με την παράταση αποπληρωμής αυτών των δανείων.

Τελευταία, με την Υπουργική απόφαση 2/38310/0025 (ΦΕΚ 1262/16.5.2014), δόθηκε η δυνατότητα στις επιχειρήσεις και στους επαγγελματίες, των οποίων τα δάνεια έχουν υπαχθεί σε αυτές τις διατάξεις, όπως αιτηθούν την αναστολή καταβολής των χρεολυσίων των οφειλομένων δόσεων της περιόδου από 31.12.2013 έως και την 31.12.2014. Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, το χρεολύσιο της δόσης 31.12.2013 προσαυξάνει και αποπληρώνεται μαζί με την δόση της 31.6.2015 και αντίστοιχα αποπληρώνονται και οι επόμενες δόσεις.

Αυτό σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις καλούνται, εν μέσω δυσμενών οικονομικών συνθηκών, να καταβάλουν στις 30.6.2015, 31.12.2015 και 30.6.2016 δύο δόσεις μαζί, το οποίον είναι αδύνατο, που θα έχει σαν αποτέλεσμα να καταγγελθούν τα δάνεια αυτά, με δυσμενείς επιπτώσεις για τις επιχειρήσεις αλλά και για το Δημόσιο, λόγω των εγγυήσεων.

Σημειώνεται, τα δάνεια αυτά, αφορούν εκατοντάδες επιχειρήσεις με χιλιάδες απασχολούμενους. Στα πλαίσια αυτά έχουμε ετοιμάσει αιτιολογική έκθεση και αντίστοιχη τροπολογία, και παρακαλούμε, αν συμφωνείτε, να την προωθήσετε. Αντίστοιχες ενέργειες θα γίνουν και από τους Βουλευτές, όλων των ανωτέρων νομών, που θα παρακαλούνται να υπογράψουν την σχετική τροπολογία, με την επιμέλεια των αντιστοίχων Επιμελητηρίων».

Πηγή: patrastimes.gr

loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.