ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Bloomberg: Η συμφωνία δίνει στην Ελλάδα 3,35 δισ. από το SMP.

an-erthei-se-sumfwnia-i-ellada-pernei-3,35-dis-apo-SMP
Ποσό ύψους έως 3,35 δισ. ευρώ, που αντιστοιχεί σε κέρδη των κεντρικών τραπεζών της Ευρωζώνης από το πρόγραμμα αγοράς ελληνικών ομολόγων της ΕΚΤ (Securities Market Program, SMP) μπορεί να επιστραφεί στην Ελλάδα στις αρχές Ιουλίου, εφόσον η χώρα καταλήξει σε συμφωνία με τους πιστωτές της, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης εξετάζουν την επιστροφή μέρους των κερδών αυτών, εάν η Ελλάδα επιτύχει συμφωνία με τους διεθνείς πιστωτές, αναφέρει το δημοσίευμα που επικαλείται τρεις αξιωματούχους. 

Τα κέρδη από το SMP μπορεί να διατεθούν γρήγορα, επειδή οι υπουργοί δεν χρειάζονται την έγκριση των κοινοβουλίων τους, δήλωσε ένας αξιωματούχος. 

Τα κέρδη αυτά μεταφέρονται από τις χώρες σε έναν λογαριασμό στον Ευρωπαικό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) - το ταμείο διασώσεων της Ευρωζώνης - το οποίο μπορεί να τα διαθέσει στην Ελλάδα μόλις το ζητήσουν οι υπουργοί Οικονομικών. 

Ορισμένες χώρες, μεταξύ των οποίων η Γερμανία, έχουν επιφυλάξεις αν αυτή θα ήταν σωστή στρατηγική, ανέφερε άλλος αξιωματούχος.

Το ποσό από κέρδη του SMP στο 2014, το οποίο μπορεί να διατεθεί στην Ελλάδα εάν ζητηθεί από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης, ανέρχεται σε 1,85 δισ. ευρώ έως τις 30 Ιουνίου. 

Από την 1η Ιουλίου αναμένεται να μεταφερθούν από τις χώρες επιπλέον 1,5 δισ. ευρώ από κέρδη στο 2015, τα οποία επίσης μπορούν να δοθούν στην Ελλάδα, εάν το Eurogroup θελήσει να τα αποδεσμεύσει, δήλωσε ο αξιωματούχος. 

Στην Ελλάδα επιστράφηκαν τον Ιούλιο του 2013 κέρδη 1,5 δισ. ευρώ από το SMP, σύμφωνα με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του ESM.


real.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.