ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Βόζεμπεργκ: Σημαντική για την ευημερία των παιδιών η πρόληψη του bullying.

vozemperg-simantiki-i-euimeria-twn-paidiwn
Η Επιτροπή έχει συστήσει και συγχρηματοδοτεί κέντρα για την ασφαλέστερη χρήση του Διαδικτύου σε όλα τα κράτη μέλη, κύριο έργο των οποίων είναι η ευαισθητοποίηση των νέων, των δασκάλων και των γονέων για την πρόληψη και καταπολέμηση του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού καθώς και να τους εξοπλίσουν κατάλληλα, ώστε να μπορούν να διαχειρίζονται αυτούς τους κινδύνους», ήταν η απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ευρωβουλευτή ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη, η οποία έθεσε το θέμα σε σχετική γραπτή κοινοβουλευτική της ερώτηση, με αφορμή το πρόσφατο τραγικό γεγονός που έλαβε χώρα στην Ελλάδα.

Η αρμόδια Επίτροπος για θέματα δικαιοσύνης, καταναλωτών και ισότητας των φύλων, κα. V. Jourová, διευκρίνισε ότι η Επιτροπή εκφράζει την ανησυχία της σχετικά με τη βίαιη συμπεριφορά απέναντι στα παιδιά και γι' αυτό το λόγο ήδη από το 2013 στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ για τα Δικαιώματα του Παιδιού συζητήθηκαν ορθές πρακτικές, προσεγγίσεις και μέτρα που μπορούν να ληφθούν σε εθνικό, περιφερειακό ή τοπικό επίπεδο.

Κινούμενη προς αυτήν την κατεύθυνση, η Επιτροπή μέσω του προγράμματος DAPHNE έχει χρηματοδοτήσει έργα για την καταπολέμηση του φαινομένου και έχει παράσχει οικονομική στήριξη στο δίκτυο Child Helpline International και στο νέο πρόγραμμα Erasmus+, υποστηρίζοντας έτσι το σημαντικό ρόλο των υπηρεσιών τηλεφωνικής γραμμής άμεσης βοήθειας για παιδιά αλλά και την ενίσχυση εκκρεμών διασυνοριακών έργων. 

Ειδικά για το διαδικτυακό εκφοβισμό, η αρμόδια Επίτροπος αναφέρθηκε στα κέντρα με ανοικτές γραμμές επικοινωνίας, όπου παρέχονται συμβούλες επί ζητημάτων που αντιμετωπίζουν οι νέοι στο Διαδίκτυο.

Καταλήγοντας, η Επιτροπή θεωρεί ότι η ευημερία των παιδιών μπορεί να επιτευχθεί μόνο σε μια κοινωνία απαλλαγμένη από τη βία εις βάρος των παιδιών και υπογραμμίζει την ανάγκη πρόληψης του εκφοβισμού σε όλα τα επίπεδα.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.