ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Εφεύγαν στα κρυφά από το Μαξίμου: Οι υπουργοί απέφευγαν τις δηλώσεις μετά την απόφαση για capital controls

maximou-300x190
Ο Αλέξης Τσίπρας, έπειτα από την απόφαση -σοκ να παραμείνουν κλειστές οι ελληνικές...
τράπεζες όλη την εβδομάδα συγκάλεσε χθες το απόγευμα υπουργικό συμβούλιο, η διάρκεια του οποίου υπήρξε μαραθώνια δίχως να λείπουν οι διαφωνίες.

Οι υπουργοί αποχώρησαν από το Μέγαρο Μαξίμου τις πρώτες πρωινές ώρες, με τελευταίο όλων το Γιάνη Βαρουφάκη.  

Καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου για το πως ακριβώς διαμορφώνεται έως τώρα η κατάσταση, αλλά και για τους επόμενους χειρισμούς της κυβέρνησης εντός και εκτός συνόρων.
Ενδεικτικό άλλωστε ήταν το γεγονός ότι αμέσως μετά τη λήξη του υπουργικού υπήρξε υπουργός που έφυγε κατευθείαν για το γραφείο του, λέγοντας στους δημοσιογράφους πως κάθε υπουργείο θα ανακοινώσει εντός της ημέρας σχετικές  "ρυθμίσεις".

Με την συζήτηση να περιστρέφεται γύρω από τις χρηματοπιστωτικές εξελίξεις, η ίδια πηγή εκτιμούσε πως "μέχρι να γίνει το δημοψήφισμα θα είναι μεγάλες οι πιέσεις και αυτό είναι και το στοίχημα". Στην ίδια γραμμή, ανέφερε πως το ότι παγώνουν τον ELA είναι πίεση", διερωτώμενος χαρακτηριστικά στο iefimerida.gr:" Τι άλλο να κάνουν να μας βομβαρδίσουν;".

Εφευγαν από την πλαϊνή πόρτα οι υπουργοί

Ορισμένοι, μάλιστα, όπως οι κ. κ. Καμμένος, Λαφαζάνης, αποχώρησαν από την πίσω πόρτα για να αποφύγουν τους δημοσιογράφους και να μην κάνουν δηλώσεις. Αλλοι αποχώρησαν από την κεντρική πόρτα, αλλά με αυτοκίνητο ώστε να μην πλησιάσουν τους δημοσιογράφους.

Περίπου στις 2 τα ξημερώματα, όπου και τελείωσε το υπουργικό, αποχώρησε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος ήταν και ο μόνος που έκανε δηλώσεις.

«Οι δανειστές ασκούν ακόμη μεγαλύτερη πίεση προσπαθούν να ματαιώσουν το δημοψήφισμα. Το δημοψήφισμα είναι τρόπος διαπραγμάτευσης και όχι τρόπος για να φύγουμε από το ευρώ» δήλωσε ο υπουργός.

«Είμαστε σε συνεχή διαπραγμάτευση -Μιλάν όλοι με όλους»

Δίχως να χάνει την αισιοδοξία του, άλλος υπουργός εξηγούσε μετά το πέρας της συνεδρίασης πως η κυβέρνηση εξακολουθεί να βρίσκεται σε συνεχή διαπραγμάτευση, όντας κάθετος ότι οι ζυμώσεις συνεχίζονται "και θα συνεχίζονται για πολύ καιρό".

"Δεν είμαστε απομονωμένοι, μιλάνε οι πάντες με τους πάντες" έλεγε χαρακτηριστικά. Τέλος, παραδέχτηκε πως "περιμένουμε να έρθει μια βελτιωμένη πρόταση από τους θεσμούς", αφήνοντας έτσι να εννοηθεί πως με αυτό τον τρόπο θα μπορούσε να εξομαλυνθεί η κατάσταση παροτρύνοντας σε μια τέτοια περίπτωση τον κόσμο να ψηφίσει "ναι".
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.