ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Kαιρός: Σημαντική μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα από τις μεσημβρινές ώρες.

simantiki-epideinwsi-tou-kairou-apo-to-mesimeri-17-6
Σημαντική μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα από τις μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης 17/6 και κυρίως το διήμερο Πέμπτη 18/6 και Παρασκευή 19/6 με ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας και πτώση της θερμοκρασίας. Τονίζεται ότι τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα έντονα και θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα, χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους, ενώ υψηλός είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πλημμυρικών επεισοδίων. Πιο αναλυτικά:
Από τις μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης 17/6 τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Κεντρική και κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, φαινόμενα που το βράδυ θα επεκταθούν στο Κεντρικό και Βόρειο Ιόνιο, σε περιοχές της βορειοδυτικής χώρας, στο Βορειοανατολικό Αιγαίο και στις Σποράδες. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνεται και η πόλη της Θεσσαλονίκης. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα.
Την Πέμπτη 18/6 ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν από τα έντονα φαινόμενα συμπεριλαμβάνονται τόσο ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας, όσο και η πόλη της Θεσσαλονίκης, αλλά και πόλεις της υπόλοιπης ανατολικής χώρας όπως ο Βόλος και η Λαμία. Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν πτώση από βορρά προς νότο, η οποία στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα θα γίνει περισσότερο αισθητή, ενώ οι άνεμοι κατά τόπους θα ενισχυθούν σημαντικά.
Την Παρασκευή 19/6 τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν σταδιακά στα ανατολικά και νότια και θα εξασθενήσουν, ενώ σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο καιρός το Σαββατοκύριακο στην ηπειρωτική χώρα θα διατηρηθεί άστατος.
Λεπτομερέστερες προγνώσεις δίνονται στις προγνώσεις πόλεων και θαλασσών, στους ιστιοπλοϊκούς χάρτες και στους χάρτες κυματισμού, καθώς και στο διαδραστικό χάρτη Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.