ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Στον Ευαγγελισμό, το Κοινωνικό Ιατρείο Αθήνας και τα χωριά SOS ο Β. Φάιμαν

autopsia-faiman-xta-xwria-sos
Για τον συμβολισμό της επίσκεψής του στο Κοινωνικό Ιατρείο Αθήνας μίλησε ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Δημοκρατίας της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, σε αποκλειστική δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημειώνοντας τη σημασία να έχουν οι πολιτικοί στενές σχέσεις με τέτοιες πρωτοβουλίες.

Ειδικότερα, σε ερώτηση τι συμβολίζει η επίσκεψή του στο Κοινωνικό Ιατρείο Αθήνας, ο κ. Φάιμαν απάντησε: «Για εμένα είναι εντυπωσιακό να βλέπω ότι άνθρωποι εργάζονται εθελοντικά εδώ και είναι εντυπωσιακό να βλέπω ότι οι άνθρωποι δεν δέχονται τη φτώχεια, ότι μάχονται εναντίον της φτώχειας».

Επιπλέον, σημείωσε ότι χαίρεται που βρίσκεται στην Αθήνα «όχι μόνο με αξιωματούχους και άλλους πολιτικούς». «Είναι σημαντικό να έχουμε πολύ στενές σχέσεις με άλλους πολιτικούς, αλλά είναι επίσης σημαντικό να έχουμε στενές σχέσεις με τέτοιες πρωτοβουλίες» υπογράμμισε, για να τονίσει: «Αυτές οι πρωτοβουλίες είναι πραγματικά υπέροχες και εντυπωσιακές. Σέβομαι απολύτως τη δουλειά αυτών των ανθρώπων".

Μετά το Κοινωνικό Ιατρείο Αθήνας, ο κ. Φάιμαν επισκέφθηκε το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» το οποίο σήμερα βρίσκεται σε εφημερία, ενώ νωρίτερα το πρωί είχε επισκεφθεί τα παιδικά χωριά SOS στην Κυψέλη.

Στη συνέχεια, ο Αυστριακός καγκελάριος θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Τον κ. Φάιμαν υποδέχτηκε και ενημέρωσε το συντονιστικό των κοινωνικών ιατρείων-φαρμακείων Αττικής. 

Εκ μέρους του συντονιστικού ενημέρωσαν, μεταξύ άλλων, ότι το πρώτο τετράμηνο του 2015, δεκατέσσερα κοινωνικά ιατρεία στην Αττική μόνο εξυπηρέτησαν 17.000 ωφελούμενους, με ένα προσωπικό εθελοντών 1.000 ανθρώπων συνολικά. 

Εξήγησαν ότι τα κοινωνικά ιατρεία, που λειτουργούν αυστηρά με εθελοντική συμμετοχή και τα οποία υπάρχουν μόνο στην Ελλάδα, ιδρύθηκαν από το 2012 και έπειτα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα αποτελέσματα από τις συνθήκες της κρίσης στη χώρα.
 
Επιπλέον, αναφέρθηκαν στη σύνδεση της παροχής φροντίδας (πρωτοβάθμιου βαθμού) των κοινωνικών ιατρείων με τα δημόσια νοσοκομεία, μέσω των εθελοντών ιατρών εργαζόμενων στα νοσοκομεία.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.