ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Το Spotify ξεπέρασε τους 75 εκατ. χρήστες..

to-spolify-xeperase-tous-75-ekat-xtistes
Η υπηρεσία διανομής ψηφιακής μουσικής, Spotify, ανακοίνωσε σήμερα ότι οι εγγεγραμμένοι χρήστες της έχουν φτάσει τους 75 εκατομμύρια, λίγες μόλις ημέρες αφότου η Apple ανακοίνωσε τη διάθεση της αντίστοιχης υπηρεσίας Apple Music. 

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, 20 εκατομμύρια επί του συνόλου των χρηστών του Spotify πληρώνουν για την υπηρεσία streaming.

Τα στοιχεία αυτά αποκαλύπτουν σημαντική αύξηση του αριθμού των χρηστών σε σχέση με αυτά που είχε ανακοινώσει η εταιρεία τον Ιανουάριο --60 εκατομμύρια εν χρήστες εκ των οποίων 15 εκατομμύρια συνδρομητές.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα The Guardian, η χρονική στιγμή που το Spotify επέλεξε να κάνει την ανακοίνωση αυτή δεν αποτελεί τυχαίο γεγονός, καθώς λίγες μόλις ημέρες νωρίτερα η Apple αποκάλυψε, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου WWDC, τη νέα της υπηρεσία παροχής ψηφιακής μουσικής Apple Music. 

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, η Apple εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η μουσική της υπηρεσία θα αποτελέσει μεγάλο ανταγωνιστή του Spotify, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

«Πόση διαφορά μπορεί να κάνει ένας χρόνος!», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Spotify μέσω του blog του. «Στο τέλος του Μαΐου του 2014 είχαμε φτάσει τους 10 εκατομμύρια συνδρομητές και 40 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες. Σήμερα, έχουμε ξεπεράσει τους 20 εκατομμύρια συνδρομητές και 75 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες».

«Δέκα εκατομμύρια συνδρομητές τα πρώτα πεντέμισι χρόνια λειτουργίας του Spotify - και ακόμα 10 εκατομμύρια συνδρομητές μέσα σε διάστημα μόλις ενός έτους!. Αυτό κατά μέσο όρο σημαίνει: ένας νέος συνδρομητής κάθε τρία δευτερόλεπτα, κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, σημαντική αύξηση έχει σημειωθεί στον αριθμό των χρηστών που επιλέγουν να πληρώσουν το απαιτούμενο ποσό προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε όλη την γκάμα των υπηρεσιών που προσφέρει το Spotify.

Συγκεκριμένα, τον Ιανουάριο, 25% των χρηστών της υπηρεσίας πλήρωναν για την υπηρεσία, σε σχέση με τώρα που το ποσοστό αυτό έχει φτάσει στο 26,7%.
Εκτός από τη μουσική υπηρεσία της Apple, το Spotify δέχεται πιέσεις και από άλλες ανταγωνιστικές υπηρεσίες όπως το Pandora, το Deezer και το Tidal.


real.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.