ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Το ΔΝΤ «βλέπει» επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης το 2015

ΔΝΤ-300x190
Με αφορμή την κεντρική συναλλαγματική σύνδεσή της με την ισοτιμία του δολαρίου και με έμφαση στην πορεία των εξαγωγών της, η Τουρκία παρακολουθεί άμεσα τις εξελίξεις στην αμερικανική οικονομία, αλλά και τις προβλέψεις του ΔΝΤ, για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.

Στο πλαίσιο αυτό, το ΔΝΤ εκτιμά ότι η πορεία ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας θα επιβραδυνθεί το 2015, ως συνέπεια της κάμψης ανάπτυξης στην αμερικανική οικονομία. 

Στην πρόσφατη αναφορά του για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, το ΔΝΤ, προχώρησε σε αναθεώρηση της αρχικής εκτίμησής του, διορθώνοντας την αρχική του πρόβλεψη κατά (-0,2%) στο 3,3%, για το 2015.

Με βάση την εκτίμηση ότι, τόσο η αμερικανική, όσο και η ευρωπαϊκή οικονομία θα ανακάμψουν το 2016, το ΔΝΤ αναμένει παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη στο 3,8% για την επόμενη χρονιά, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Με δεδομένη την παρατεταμένη οικονομική κρίση στην ευρωζώνη και την αρνητική επίδραση που ασκεί στις αμερικανικές εξαγωγές, η οικονομία των ΗΠΑ παρουσίασε κάμψη της οικονομικής ανάπτυξής της, με τους μισθούς των εργαζομένων να παραμένουν σταθεροί. 

Η εξέλιξη αυτή, επηρεάζει αρνητικά την αγοραστική δύναμη των Αμερικανών καταναλωτών, αλλά και το επίπεδο ρευστότητας στην πραγματική οικονομία των ΗΠΑ.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.