ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Κύπρος: Μίνι καύσωνας από Δευτέρα - Θα αγγίξει τους 42 βαθμούς ο υδράργυρος

kupros-300x190
Σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας που αναμένεται να κορυφωθεί την Τρίτη με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει μέχρι και τους 42 βαθμούς στο εσωτερικό, αναμένει το Τμήμα Μετεωρολογίας Κύπρου. 

Από αύριο η θερμοκρασία θα φτάσει τους 38 βαθμούς και θα κορυφωθεί σταδιακά μέχρι την Τρίτη για να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς, με μέση τιμή τους 41 στο εσωτερικό, ενώ στα παράλια θα είναι χαμηλότερη, από 34 μέχρι και 38, αναλόγως περιοχής, όπως ανέφερε στο Κυπριακό Πρακτορείο λειτουργός του Τμήματος Μετεωρολογίας. 

Την ίδια ώρα η υγρασία βρίσκεται σε ψηλά επίπεδα, ωστόσο τη Δευτέρα και την Τρίτη που θα σημειωθούν ψηλότερες θερμοκρασίες η σχετική υγρασία θα είναι κάπως χαμηλότερη. 

Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει πτώση μετά την Τρίτη. 

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας, η εποχική χαμηλή πίεση και σχετικά θερμή αέρια μάζα θα επηρεάσουν την περιοχή τις επόμενες μέρες. Σήμερα το απόγευμα ο καιρός θα είναι στις περισσότερες περιοχές κυρίως αίθριος.

Νεφώσεις όμως που θα αναπτύσσονται στα ορεινά και σε ορισμένες περιοχές του εσωτερικού, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα. 

Σε καταιγίδα δεν αποκλείεται να σημειωθεί χαλαζόπτωση. Αύριο, από το μεσημέρι και μετά, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται στα ορεινά και σε ορισμένες περιοχές του εσωτερικού, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και πιθανό καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά. 

Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 38 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 35 στα ανατολικά παράλια, στους 32 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 34 στα υπόλοιπα παράλια και στους 30 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. 
Την Κυριακή ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος, όμως νεφώσεις που θα αναπτύσσονται τοπικά το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά και στο εσωτερικό, δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή, κυρίως στα ορεινά.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ παροδικά θα εμφανίζονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο και θα κυμαίνεται σε υψηλότερα επίπεδα από τα κανονικά για την εποχή. 

Δεν αναμένονται προβλήματα στην επάρκεια ηλεκτρισμού Σύμφωνα με τον Διευθυντή Διαχειριστή 

Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου, Χρίστο Χριστοδουλίδη, η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας υπολογίζεται ότι θα κυμανθεί στα περσινά επίπεδα και δεν αναμένεται να υπάρξουν προβλήματα στην επάρκεια ηλεκτρισμού. 

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι φέτος η μέγιστη ζήτηση ηλεκτρικού φορτίου έφτασε μέχρι στιγμής τα 870MW, που περιλαμβάνει και την εκτιμούμενη παραγωγή από τα φωτοβολταϊκά συστήματα, ενώ πέρσι η μέγιστη ζήτηση ανήλθε στα 910MW και είχε καταγραφεί στα τέλη Αυγούστου.

Ο Διαχειριστής Συστήματος Μεταφοράς εκτιμά ότι η μέγιστη ζήτηση για φέτος θα κυμανθεί στα ίδια περίπου επίπεδα με πέρσι, εκτός βέβαια εάν υπάρξει παρατεταμένος καύσωνας με θερμοκρασίες πέραν των 40-41°C για τρεις – τέσσερις συνεχόμενες ημέρες, σε συνδυασμό με ψηλά ποσοστά υγρασίας, περίπτωση στην οποία η ζήτηση μπορεί να φτάσει και να ξεπεράσει τα 910MW που είχαμε πέρσι. 

Σύμφωνα με τον ΔΣΜ, λαμβάνοντας υπόψη ότι η διαθέσιμη ικανότητα παραγωγής ισχύος της συμβατικής παραγωγής ανέρχεται επί του παρόντος γύρω στα 1250MW, προκύπτει ότι υπάρχει ικανοποιητική επάρκεια παραγωγής για να καλύψει την αναμενόμενη ζήτηση κατά τη θερινή περίοδο 2015, νοουμένου ότι δεν θα υπάρξουν απρόβλεπτες σοβαρές βλάβες που θα επηρεάσουν αριθμό μονάδων παραγωγής. 

Πηγή: ΚΥΠΕ
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.