ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Κάτω από τα 48 δολάρια το πετρέλαιο

petrelaio-300x190
Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων σχεδόν τεσσάρων μηνών κινούνταν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου μετά τη βουτιά των χρηματιστηριακών αγορών στην Κίνα και εν μέσω ενδείξεων ότι η προσφορά του «μαύρου χρυσού» έχει φθάσει σε σημείο κορεσμού.

Οι μετοχές στην Κίνα υποχώρησαν περισσότερο από 8% σήμερα, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση τους εδώ και οκτώ χρόνια, εν μέσω ανησυχιών για τις προοπτικές της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο.

«Σήμερα η τιμή του πετρελαίου καθορίζεται από την βουτιά στις κινεζικές χρηματιστηριακές αγορές», δήλωσε ο Κάρστεν Φριτς, αναλυτής στην Commerzbank στη Φρανκφούρτη.

Το αργό μπρεντ παράδοσης Σεπτεμβρίου υποχώρησε στο ενδοσυνεδριακό χαμηλό επίπεδο των 54,25 δολαρίων το βαρέλι, σημειώνοντας πτώση 37 σεντς, που είναι και τα χαμηλότερα επίπεδά του από τις 2 Απριλίου.

Στις 11:58 ώρα Ελλάδας, υποχωρούσε 15 σεντς στα 54,47 δολάρια. Την Παρασκευή, έκλεισε στα 54,62 δολάρια, στα χαμηλότερα επίπεδά του από τις 19 Μαρτίου.

Το αμερικανικό αργό παράδοσης Σεπτεμβρίου υποχωρούσε 26 σεντς στα 47,88 δολάρια το βαρέλι.

Η Κίνα είναι η μεγαλύτερη ενεργοβόρος χώρα στον κόσμο και από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς πετρελαίου διεθνώς. Οι επενδυτές ανησυχούν ότι η σημαντική υποχώρηση της χρηματιστηριακής της αγοράς θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει την κινεζική οικονομία και να πλήξει τη ζήτηση για καύσιμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.