ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

ΝΔ: Αντιπαραθέσεις για τον χρόνο και τον τρόπο εκλογής νέου προέδρου

300x190
Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

Η άποψη του Ευάγγελου Μεϊμαράκη ότι η ΝΔ θα πρέπει να ακολουθήσει τον μεσαίο χώρο και ότι η εκλογή του νέου προέδρου του κόμματος θα πρέπει να γίνει από το συνέδριο, προκάλεσε αντιδράσεις και αντιπαραθέσεις μεταξύ των «γαλάζιων» στελεχών.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα θέσει το επίμαχο ζήτημα στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή.

Ήδη ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος – μετά από εντολή του Ευάγγελου Μειμαράκη – επεξεργάζεται το χρονοδιάγραμμα που θα προταθεί για τις εσωκομματικές εκλογικές διαδικασίες και σύμφωνα με το όποιο ο μεταβατικός πρόεδρος θα παραμένει στην θέση του μέχρι το 2016, όταν και είναι προγραμματισμένο να γίνει το τακτικό συνέδριο του κόμματος.

Στην περίπτωση που τα μέλη της πολιτικής επιτροπής απορρίψουν τον σχεδιασμό τότε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης είναι αποφασισμένος να επισπεύσει τις εκλογικές διαδικασίες και η εκλογή να πραγματοποιηθεί ακόμα και μέσα στον Αύγουστο. «Εγώ ουδέποτε διεκδίκησα το περιβραχιόνιο» επαναλαμβάνει ο κ. Μεϊμαράκης αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. 
Παράλληλα, ο ίδιος ξεκαθάρισε στην συνέντευξη του στην ΕΡΤ πως δεν θα είναι υποψήφιος στην περίπτωση που η εκλογή προέδρου γίνει από την βάση του κόμματος και όχι από το συνέδριο, γεγονός που προκάλεσε ενόχληση στο σαμαρικό στρατόπεδο αλλά και αντιδράσεις σε κορυφαία στελέχη του κόμματος

Μητσοτάκης – Βορίδης – Άδωνις: Εκλογή από την βάση 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει πως δεν θα πρέπει να αλλάξει το καταστατικό του κόμματος και η εκλογή προέδρου να γίνει από την βάση. Μάλιστα συνεργάτες του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ τόνιζαν πως το καταστατικό δεν είναι «κουρελόχαρτο», υπενθυμίζοντας τον χαρακτηρισμό που είχε κάνει ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης στις εσωκομματικές εκλογές του 2009. Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστηρίζει πως πρώτα θα πρέπει να γίνει η εκλογή του νέου αρχηγού και στην συνέχεια να συγκληθεί το συνέδριο του κόμματος.

Ο Μάκης Βορίδης με δηλώσεις του στο Βήμα Fm υποστήριξε πως οι εκλογικές διαδικασίες θα πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα και ο νέος αρχηγός να προκύψει από την βάση του κόμματος. «Το ενδεχόμενο, να οδηγήσει ο κος Τσίπρας την χώρα σε πρόωρες εκλογές κι επομένως εκεί χρειάζεται να πάμε με έναν πρόεδρο, ο οποίος έχει αναβαπτιστεί και εγκριθεί μέσα από μια τέτοια λαϊκή διαδικασία».

Την ίδια άποψη διατύπωσε και ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος διαφωνεί με το άνοιγμα στον μεσαίο χώρο. «Εγώ είμαι δεξιός και είναι τιμή μου», ανέφερε σε ανάρτηση του στο twitter.

Ντ. Μπακογιάννη: Ναι στην χρονική παράταση αλλά εκλογή από την βάση 

Για την Ντόρα Μπακοκογιάννη εκείνο που προέχει είναι η σωτηρία της χώρας και η ομαλοποίηση της οικονομίας γι' αυτό και διαφωνεί να ξεκινήσουν οι εκλογικές διαδικασίες άμεσα. Παράλληλα, υποστηρίζει πως ο νέος αρχηγός θα πρέπει να αναδειχθεί από την βάση του κόμματος με συγκεκριμένες διαδικασίες και προϋποθέσεις.

Στηρίζουν Μεϊμαράκη Δένδιας - Στυλιανίδης 

Αντίθετα, την πρόταση Μεϊμαράκη στηρίζουν οι βουλευτές που προέρχονται από τοΚαραμανλικό μπλοκ όπως ο Ευριπίδης Στυλιανίδης που στηρίζει την παρουσία του Ευάγγελου Μεϊμαράκη στην ηγεσία του κόμματος, όπως και ο Ευάγγελος Αντώναρος που συγκρούστηκε μέσω twitter με τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο Νίκος Δένδιας 
που επέστρεψε στα κομματικά όργανα της ΝΔ (με τις ευλογίες και του Κ. Καραμανλή) και θα είναι σήμερα ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο νομοσχέδιο, στήριξε τον μεταβατικό πρόεδρο του κόμματος και δήλωσε μιλώντας στον 984. «Δεν με "χαλάει" η παραμονή του για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από αυτό που είχε υπολογισθεί αρχικά. Άλλωστε πρέπει να σωθεί η χώρα πρώτα. Θα μπορούσε να είναι (αυτό το διάστημα) και μέχρι τον Ιούνιο του 2016.»
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.