ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Κύπρος: ΕΔΕΚ κατά Ντάισελμπλουμ

ntaiselmploum-300x190Σε επιστολή του προς τον Νίκο Αναστασιάδη, ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος τονίζει ότι το κόμμα του θεωρεί ότι «η κυπριακή κυβέρνηση πρέπει να ταχθεί με τρόπο σαφή και κατηγορηματικό κατά της επανεκλογής του Γερούν Ντάισελμπλουμ ως προέδρου του Eurogroup και υπέρ ενός υποψηφίου που βρίσκεται πιο κοντά στις αρχές της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και της δημοκρατίας.

Στην επιστολή που έδωσε στη δημοσιότητα το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών, ο κ. Σιζόπουλος επισημαίνει ότι ο απερχόμενος πρόεδρος του Eurogroup «υπήρξε ένας από τους θιασώτες και υπέρμαχους της αποτυχημένης πολιτικής της λιτότητας και της υπανάπτυξης που επιβλήθηκε στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, αλλά και της επιβολής του ληστρικού κουρέματος καταθέσεων που οδήγησε σε καταστροφή το χρηματοπιστωτικό τομέα της πατρίδας μας και σε κοινωνική δυστυχία του λαού μας».

«Δεν πρέπει να μας διαφεύγει επίσης η εχθρική στάση που τήρησε ο κ. Ντάισελμπλουμ στο ελληνικό ζήτημα αλλά και οι δημόσιες μη θεσμικές παρεμβάσεις του κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος του ελληνικού λαού», ανέφερε, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η ΕΔΕΚ, σημειώνεται στην επιστολή, «δεν έχει καμιά αυταπάτη για το ρόλο και τα πεπραγμένα του κ. Ντάισελμπλουμ και παρά το γεγονός ότι προέρχεται από όμορο ιδεολογικό κόμμα, εντούτοις είναι ξεκάθαρο ότι υπηρέτησε με πίστη και δογματισμό τις πιο νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις και προσταγές».
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.