ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Η Βοσνία Καταδίκασε την επίθεση του Αλεξάντρ Βούτσιτς

katadikasan-epithesi-boutsits
Η ηγεσία της ισλαμικής κοινότητας στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη "καταδίκασε οξύτατα" τη φραστική και σωματική επίθεση στον πρωθυπουργό της Σερβίας, Αλεξάντρ Βούτσιτς στο μνημειακό κέντρο Ποτοτσάρι, στη Σρεμπρένιτσα το περασμένο Σάββατο.

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς μετέβη το Σάββατο 11 Ιουλίου στη Σρεμπρένιτσα για να παραστεί στην τελετή μνήμης για τους 8.000 Βόσνιους Μουσουλμάνους που εκτελέστηκαν, πριν από 20 χρόνια από δυνάμεις των Σέρβων της Βοσνίας το 1995, αλλά δέχθηκε επίθεση με πέτρες και άλλα αντικείμενα από πλήθος Βοσνίων που είχαν συγκεντρωθεί στη μαρτυρική πόλη.

"Είναι λυπηρό αυτό που έκαναν στο Ποτοτσάρι κάποια άτομα, τα οποία παραβίασαν την ιερότητα του χώρου και του χρόνου, καθώς επέδειξαν ασέβεια προς τα θύματα της γενοκτονίας" αναφέρει η ηγεσία της ισλαμικής κοινότητας της Βοσνίας, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

"Επιπλέον, ήταν σαν να ήθελαν να ταπεινώσουν τους μάρτυρες, δίνοντας άλλοθι σε εκείνους, οι οποίοι το 1995 διέπραξαν τη γενοκτονία και σε εκείνους, οι οποίοι το 2015 την αρνούνται" υπογραμμίζεται στη ανακοίνωση της ηγεσίας της ισλαμικής κοινότητας στη Βοσνία.

Απευθυνόμενη στους υπεύθυνους για τα επεισόδια, η ηγεσία της ισλαμικής κοινότητας στη Βοσνία υπενθυμίζει ότι οι επικεφαλής της μουσουλμανικής κοινότητας στη Σρεμπρένιτσα την έχουν ανακηρύξει τόπο ιδιαίτερης ευλάβειας και ως εκ τούτου καθένας που έρχεται και μένει σε αυτή την περιοχή πρέπει να διαφυλάσσει την αξιοπρέπειά του και να ενεργεί αναλόγως.

"Όσοι έρχονται να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα πρέπει να έχουν πλήρη ασφάλεια και αξιοπρεπή μεταχείριση," ανέφερεται στην ανακοίνωση και σημειώνεται ότι τον πρωθυπουργό της Σερβίας στο Ποτοτσάρι υποδέχθηκαν οι "Μητέρες της Σρεμπρένιτσα" ως επισκέπτη.

"Του καρφίτσωσε στο πέτο το "Λουλούδι της Σρεμπρένιτσα" η Χατίτζα Μεχμέντοβιτς, η οποία έχασε ολόκληρη την οικογένειά της... Βρήκε τη δύναμη να του παραδώσει με το χέρι της το σύμβολο της Σρεμπρένιτσα δείχνοντας έτσι μεγαλείο και απίστευτη δύναμη, καθώς ξεπέρασε τις ενέργειες και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Σερβίας την περίοδο του πολέμου και γύρισε νέα σελίδα στις σχέσεις τους. 

Αν και ο Βούτσιτς ήρθε στη Σρεμπρένιτσα, χωρίς "το στεφάνι της αναγνώρισης της γενοκτονίας» στο χέρι του, επέστρεψε από τη Σρεμπρένιτσα με "το στεφάνι της συμφιλίωσης από τα χέρια των μητέρων των θυμάτων της γενοκτονίας», επισημαίνει η ηγεσία της ισλαμικής κοινότητας της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης.

"Παρά τα επεισόδια του Σαββάτου, ο Βούτσιτς και άλλοι εκπρόσωποι της Σερβίας πρέπει να έλθουν ξανά στο Ποτοτσάρι, όπου θα γίνουν δεκτοί με σεβασμό, να μην έρθουν όμως με άδεια χέρια, αλλά "με το στεφάνι της αναγνώρισης της γενοκτονίας". 

Αν δεν το κάνουν, ας κρατήσουν το στεφάνι της συμφιλίωσης που έδωσε στον κ. Βούτσιτς η Χατίτζα Μεχμέντοβιτς" καταλήγει η ανακοίνωση.

loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.