ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Πρόταση Εισαγγελέα: Να μην παραπεμφθεί σε δίκη για την "υπόθεση Μπαλτάκου" ο Η.Κασιδιάρης

eisaggeleas-300x190
Να μην γίνει κατηγορία σε βάρος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη για την υπόθεση της καταγραφής και δημοσιοποίησης συνομιλίας με τον πρώην γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο, εισηγείται στο Συμβούλιο Εφετών, ο εισαγγελέας εφετών Αντώνης Λιόγας.

Κατά την άποψη του εισαγγελικού λειτουργού, όπως καταγράφεται στην 32 σελίδων πρόταση του, δεν πρέπει να παραπεμφθεί σε δίκη ο Ηλίας Κασιδιάρης καθώς η επίμαχη συνομιλία αφορούσε ζητήματα δημοσίου ενδιαφέροντος τα οποία θα μπορούσαν να είναι αντικείμενο ενημέρωσης της κοινής γνώμης.
Όπως αναφέρει ο Αντώνης Λιόγας "η επίδικη συνομιλία πραγματοποιήθηκε στο υπηρεσιακό γραφείο του γ.γ της κυβέρνησης και ενώ η πόρτα ήταν ανοιχτή και η είσοδος τρίτων προσώπων σε αυτό, ελεύθερη. 

Δεν έθιγε και δεν αναφερόταν καν στην ιδιωτική ζωή κάποιου προσώπου... Αντίθετα, αποτελούσε μία προεχόντως επαγγελματική-πολιτική συζήτηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια και κατά την εκτέλεση των υπηρεσιακών καθηκόντων του Τάκη Μπαλτάκου, ως γενικού γραμματέα της κυβέρνησης και η οποία, λόγω της φύσεως και του είδους των εκπληρουμένων αυτών καθηκόντων, υπόκειται σε έλεγχο και κριτική".

Ο εισαγγελικός λειτουργός τονίζει πως ο Ηλίας Κασσιδιάρης, που αποφυλακίστηκε πριν λίγες ημέρες για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, χρησιμοποίησε το υλικό της συζήτησης που είχε με τον Τάκη Μπαλτάκο όταν η Βουλή, εκτελώντας χρέη δικαστικής εξουσίας, εξέταζε το αίτημα του Εισαγγελέα για άρση της βουλευτικής ασυλίας του, κατά τρόπο θεμιτό: "Η επίκληση της συνομιλίας, αποσκοπούσε στην αποτροπή της αιτούμενης δίωξης του για σοβαρό ποινικό αδίκημα που του αποδίδετο... υπήρξε δε κατά την άποψή μας θεμιτή... ενόψει μάλιστα και του ότι η ως άνω υποκλαπείσα συνομιλία αποτελούσε το μόνο αναγκαίο και πρόσφορο μέσο που αυτός διέθετε για την ενίσχυση των ισχυρισμών του".

Υπενθυμίζεται ότι η επίμαχη συνομιλία καταγράφηκε από τον Ηλία Κασιδιάρη το Νοέμβριο του 2013 μεσούσης της δικαστικής έρευνας για την Χρυσή Αυγή και δημοσιοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2014 στην Βουλή. Ο βουλευτής είναι κατηγορούμενος για κακουργηματικού βαθμού παραβίαση απορρήτου ίδιας προφορικής συνομιλίας, καθώς και για χρήση παράνομης αποτύπωσης ίδιας προφορικής συνομιλίας.

Την τελική κρίση για την ποινική μεταχείριση του Ηλία Κασιδιάρη στην "υπόθεση Μπαλτάκου" θα έχει το Συμβούλιο Εφετών που θα αποφασίσει αν θα παραπέμψει ή όχι σε δίκη τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.