ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Ντάισελμπλουμ: Με τη χρηματοδότηση-«γέφυρα» και η εξόφληση του ΔΝΤ

ntaiselmploum-300x190
Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε σήμερα ότι η ευρωζώνη επιδιώκει να παράσχει χρηματοδότηση-γέφυρα ύψους 7 δισεκατομμυρίων στην Ελλάδα και αφού οριστικοποιηθεί η διευθέτηση αυτή, η ελληνική κυβέρνηση θα αποπληρώσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο την Δευτέρα.

Ο Ολλανδός πρόεδρος της Ευροομάδας, που είναι και υπουργός Οικονομικών της χώρας του, δήλωσε ακόμη ότι το ΔΝΤ πρέπει να συμμετάσχει στο νέο ελληνικό πρόγραμμα.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ανέφερε επίσης ότι οι προς ιδιωτικοποίηση περιουσιακοί πόροι της Ελλάδας θα εκτιμηθούν και θα πωληθούν σε μια πιο μακρά χρονική περίοδο. Εάν το ταμείο διαχείρισης των πόρων αυτών έδρευε στο Λουξεμβούργο, επισήμανε, αυτό θα αποτελούσε υπερβολική παρέμβαση από μέρους της Ευρωζώνης.


Εγκρίθηκε επί της αρχής το δάνειο γέφυρα 7 δισ. ευρώ

Η πώληση των ελληνικών περιουσιακών στοιχείων θα γίνει σε μια περίοδο που θα υπερβαίνει τα τρία χρόνια, διευκρίνισε ο Ντάισελμπλουμ και εκτίμησε πως οι αποκρατικοποιήσεις αυτές θα δημιουργήσουν έσοδα ικανά για να αποπληρώνεται το ελληνικό χρέος για περίοδο μεγαλύτερη από 20 χρόνια.


Ο στόχος για τη συγκέντρωση 50 δισεκατομμυρίων ευρώ από την πώληση των ελληνικών κρατικών πόρων είναι "ρεαλιστικός", ανέφερε ακόμη ο πρόεδρος του Eurogroup και τόνισε πως η ελληνική οικονομία «χρειάζεται απελπιστικά» ξένες επενδύσεις διαμέσου της αποκρατικοποίησης πόρων των ελληνικού δημοσίου.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ανέφερε παράλληλα ότι εάν το ταμείο διαχείρισης των πόρων αυτών έδρευε στο Λουξεμβούργο, θα επρόκειτο για μια υπερβολική παρέμβαση από μέρους της Ευρωζώνης. Ακόμη ο πρόεδρος του Eurogroup τόνισε πως η ελληνική οικονομία "χρειάζεται απελπιστικά" ξένες επενδύσεις διαμέσου της αποκρατικοποίησης πόρων των ελληνικού δημοσίου.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.