ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Το επίκεντρο βρίσκεται στην οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα

steit-ntipartment-300x190
Την ανάγκη να επιτευχθεί ανάπτυξη αλλά και ένα επίπεδο βιωσιμότητας του χρέους στην Ελλάδα τονίζει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρμπι, σημειώνοντας ότι οι ΗΠΑ προσβλέπουν στην επανάληψη των συνομιλιών από όλες τις πλευρές για ένα εποικοδομητικό αποτέλεσμα.

Αυτό που θέλει να δει ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι "είναι να βρεθεί ένας δρόμος, ένας εποικοδομητικός δρόμος που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται και να αποκαταστήσει τους ρυθμούς ανάπτυξης και να επιτύχει ένα επίπεδο βιωσιμότητας του χρέους. Αυτό είναι πράγματι το θέμα που βρίσκεται τώρα στο επίκεντρο", υπογράμμισε ο Κέρμπι, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

"Σεβόμαστε τη δημοκρατική διαδικασία στην Ελλάδα", πρόσθεσε επίσης σχετικά με το δημοψήφισμα και σημείωσε: "Τώρα αυτό τελείωσε και είδατε ότι, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Τσίπρας, η θέση της Ελλάδας είναι στην ευρωζώνη και στην Ευρώπη, και εξέφρασε την επιθυμία να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αμέσως".

"Προσβλέπουμε, όπως έχουμε πει από την αρχή, στην επανάληψη των συνομιλιών από όλες τις πλευρές για ένα εποικοδομητικό αποτέλεσμα", επισήμανε.

"Ο υπουργός (Οικονομικών Τζακ) Λιου και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομικών, όπως και ο Λευκός Οίκος εξακολουθούν να έχουν στενή επαφή με ένα ευρύ φάσμα εταίρων για την κατάσταση στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων αξιωματούχων από την Ελλάδα, την ΕΕ και το ΔΝΤ", πρόσθεσε εξάλλου ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

"Το επίκεντρο βρίσκεται τώρα στην οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα", σχολίασε επίσης και επισήμανε ότι ο υπουργός Λιου ηγείται του συντονισμού των αμερικανικών προσπαθειών.

"Βεβαίως και έχουμε επίγνωση της θέσης της Ελλάδας στην Ευρώπη γεωπολιτικώς", υπογράμμισε επίσης, σημειώνοντας ότι κανείς δεν το αγνοεί αυτό, αλλά "το επίκεντρο τώρα βρίσκεται στο να εξασφαλίσουμε ότι όλες οι πλευρές σε αυτές τις συνομιλίες βρίσκουν έναν εποικοδομητικό τρόπο να προχωρήσουν. Αυτή είναι πράγματι η καλύτερη λύση για ένα πιο σταθερό μέλλον για την Ελλάδα και την Ευρώπη".


real.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.